Gemeente Deventer

FEESTELIJKE OPLEVERING DE HOVEN

Na maanden van hard werken is het dan zover. De opknapbeurt van De Hoven is gereed. In goede samenwerking met de Hovenbewoners is een aantal straten opgeknapt en is het centrale plein luxe bestraat. De feestelijke oplevering is op donderdag 16 mei.

De Hoven is een wijk, zelfs bijna een dorpje, in Deventer met karakteristieke kleine straatjes met veelal originele bebouwing uit begin 1900 die het straatbeeld bepalen. De bewoners zijn sterk betrokken bij hun wijk, en leefbaarheid staat hoog op de agenda. Al sinds jaar en dag is er een wijkteam met een afvaardiging van bewoners actief. De wens om het straatwerk te verbeteren bestond al lang.

Op De Hoven zijn een aantal straten herbestraat en het plein heeft een luxe uitstraling gekregen.

Bijzonder aan dit project is de nauwe samenwerking tussen de gemeente en de Hovenbewoners geweest. Er heeft steeds overleg plaatsgehad. Om dat overleg op een leuke manier af te sluiten organiseert de gemeente een gezellige avond in het Hovenhuus, waarbij de bewoners op het werk kunnen terugkijken.

De wethouders Bert Doornebos en Ina Adema leveren op 16 mei om 19.30 uur de renovatie officieel op. Daarbij 'overhandigen' zij een geschenk aan de bewoners. Daarna wandelt het gezelschap naar het Hovenhuus voor een informeel samenzijn.

Deel: ' Feestelijke oplevering de hoven Deventer '
Lees ook