Persbericht

Waar een klein eiland groot in is

Feesten! Het hele jaar door op Puerto Rico

Amsterdam, 16 december 1999 - Op het Caribische eiland Puerto Rico is het niet alleen altijd mooi weer, het is er ook altijd feest. Het eiland wordt niet voor niets 'de salsa van de Cariben' genoemd. Ook het komende jaar staan er veel feestelijke activiteiten op het programma. Om te beginnen het Caribische Carnaval, dat over het hele eiland uitbundig wordt gevierd. Maar Puerto Rico is in 2000 ook gastland van een indruk-wekkende zeilregatta, het Heineken Jazz Festival en het Bacardi World Salsa Congress.

Carnaval

'Carnival' zeggen ze op Puerto Rico, afgeleid van het Latijnse woord 'carnivales'. De meeste carnavalsfeesten worden in februari gehouden, vlak voor het begin van het grote vasten. Carnaval op z'n Puertoricaans betekent een uitbundig feest met parades, praalwagens, vrolijke muziek, straatfeesten, dansen, kleurrijke kostuums en de kroning van een carnavalskoningin. Een must voor de feestvierders. Van 28 januari tot 14 februari kun je verschillende delen van het eiland aandoen, die elk weer hun eigen carnavaltradities in ere houden. Maar ook eind april wordt er in het zuiden van Puerto Rico nog volop gecarnavald.

OpSail 2000

Een indrukwekkende parade van meer dan honderd historische zeilschepen uit ruim dertig landen zal 29 mei 2000 langs de kustlijn van het oude San Juan voorbijtrekken. Puerto Rico is daarmee het gastland van een van de grootste zeilregatta's ter wereld; OpSail 2000. De zeilschepen liggen gedurende vijf dagen aan de kades van San Juan. Een uitgelezen kans om deze overweldigende, majestueuze schepen van binnen en buiten te bekijken. Heel San Juan staat in mei 2000 in het teken van dit grootscheepse zeilevenement en diverse touroperators zullen voor dit evenement speciale pakketten samenstellen. Tien dagen lang kunt u volop genieten van het beste dat Puerto Rico te bieden heeft: swingende concerten, vrolijke salsamuziek, folkloristische optredens, spetterend vuurwerk, allerhande artiesten en de heerlijkste maaltijden. Een mooie gelegenheid om met de warme, vriendelijke en gastvrije Puertoricanen kennis te maken. Van 19 tot en met 29 mei 2000! Dansen!

Puertoricanen zijn rasdansers. Zij doen niets liever dan eindeloos feesten, muziek maken én dansen. Terecht dat Puerto Rico het gastland is van wat het meest vooraanstaande jazz evenement in de Cariben genoemd mag worden: het Heineken Jazz Festival! Van 10 tot en met 13 juni staat het eiland in het teken van jazz. Het Puertoricaanse klimaat zorgt er wel voor dat muziekliefhebbers onder een wondermooie sterrenhemel kunnen genieten van 'all that jazz'. In juli staat de nationale dans centraal op het Bacardi World Salsa Congress. Een evenement voor professionele salsadansers, salsascholen en andere liefhebbers van deze Caribische dans. Gedurende een aantal dagen worden de laatste ontwikkelingen in de salsadans doorgenomen, de kneepjes van het vak geleerd en wordt er natuurlijk bijgedanst met vakgenoten van over de hele wereld.

Algemene informatie

Puerto Rico is het kleinste eiland van de Grote Antillen, waartoe ook Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek behoren. Met een afmeting van circa 180 bij 60 kilometer is het een vakantiebestemming die in één of twee weken te verkennen is. Het klimaat van Puerto Rico is zeer plezierig (gem. 25°C) en de natuur heel divers. Ruige bergpassen, watervallen, tropisch regenwoud en witte zandstranden wisselen elkaar af. Op het platteland vind je Spaanse koloniale stadjes en pittoreske herbergen. De hoofdstad San Juan, waarvan het oude centrum de sfeer oproept van de 16e en 17e eeuw, biedt een scala aan uitstekende restaurants, winkels, casino's en luxe hotels. Sportievelingen kunnen op Puerto Rico hun hart ophalen. Het eiland is een paradijs voor duikers en snorkelaars en de 18 professionele golfbanen geven Puerto Rico de bijnaam 'Schotland in de zon'. Daarnaast zijn er uitstekende faciliteiten voor het beoefenen van tennis, zeilen, surfen, diepzeevissen, bergbeklimmen, roeien en paardrijden.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Puerto Rico Tourism Company
P/a Hill and Knowlton Nederland B.V.
Anneke van der Galiën of Josine Peters
Tel.(020) 642 79 09 Fax. (020) 644 97 36
e-mail: avdgalien@hillandknowlton.com of jpeters@hillandknowlton.com

Deel: ' Feesten en manifestaties op Puerto Rico in 2000 '
Lees ook