Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Doorn, september 2001

FESTIVAL "KREATIEF AKTIEF 2001"

Op donderdag 27 en vrijdag 28 september a. s. organiseert Very Special Arts Nederland (VSAN) al weer voor de zeventiende achtereenvolgende keer het nationaal festival "Kreatief Aktief". Deze happening zal ook deze keer weer plaatsvinden in Hotel Tiel te Tiel. De succesvolle formule van de voorgaande zestien festivals zal verder worden uitgebouwd. Naast het grote feest, dat dit Festival biedt, wordt meer aandacht geschonken aan workshops podiumkunsten. Workshops uitgevoerd door artiesten met een handicap vinden twaalf keer per dag plaats in besloten zaaltjes. Het publiek kan per workshop met 15-20 personen deelnemen. Voor het eerst dit jaar wordt er voorafgaand aan het festival op woensdagavond 26 september, een wervelende theateravond gehouden in de nieuwe middenzaal van schouwburg Agnietenhof in Tiel. Een keur van gehandicapte artiesten zal daar acte de présence geven. (zie ook apart bijgevoegd persbericht over de theateravond) Het festival is het platform voor velerlei kunstuitingen van mensen met een handicap. Naast workshops en exposities van beeldende kunst biedt "Kreatief Aktief 2001" aan artiesten en acteurs met een handicap een podium voor uitvoeringen op het gebied van dans, muziek en kleinschalig toneel. In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een ware happening, die in de gehandicaptenwereld nauwelijks nog nadere toelichting behoeft.

VSAN stelt zich ten doel de aandacht te bevorderen voor kunstuitingen van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap en mensen met een psychische stoornis. VSAN richt zich daarbij op kunst van artistieke kwaliteit. De presentatie daarvan draagt bij tot een betere beeldvorming over mogelijkheden en bekwaamheden van mensen met een handicap. Voor de kunstenaars zelf biedt dit een mogelijkheid tot verdere integratie in de maatschappij. Aan de andere kant heeft deze kunst ook de samenleving wat te zeggen en te bieden. Het festival "Kreatief Aktief 2001" is één van de activiteiten die VSAN ontplooit om haar doelstelling te bereiken.

Het festival zal officieel worden geopend door 2e kamerlid Jan Rijpstra van de VVD op donderdag 27 september om 11.00 uur in de Violierzaal van Hotel Tiel. Hij wordt daarbij geassisteerd door het cabaret duo Liesbeth en Liesbet en acteurs van Theater Netwerk uit Sittard.

De openingstijden van het festival voor het publiek zijn dagelijks van 10.00-16.30 uur. De entreeprijs bedraagt f 8.00 p/p/p/d. Voor groepen van personen of meer is de entreeprijs f 6.50 p/p/p/d.

Very Special Arts NederlandStichting
Kunst & HandicapPostbus
125 3940 AC Doorntel:
tel 0343-420444
fax: 0343-416133Email:
festival@vsan.nl
Internet:www.vsan.nl

Deel: ' Festival 'Kreatief aktief 2001' in Tiel '
Lees ook