Gemeente Borsele


Festival van Zuid-Beveland

Op 3, 4 en 5 september aanstaande wordt in het FORT en bij de bouwput van de WOV te Ellewoutsdijk het FESTIVAL VAN ZUID-BEVELAND gehouden. Normaal heerst hier het geluid van wind en zee. Begin september stijgen er echter de klanken op van een boeiend cultureel spektakel. Het Festival van Zuid-Beveland zal een avontuurlijke mix brengen van muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst. In het Fort zullen overdag in de kazematten kleine voorstellingen gespeeld worden, terwijl er 's-avonds op een buitenpodium op het middenterrein grootschalige muziekoptredens zijn. Beeldende kunst is zowel te zien in het Fort als bij de bouwput.

Het festival start op vrijdag 3 september om 19.30 uur en die avond zullen op het buitenpodium een drietal artiesten optreden. De opening komt voor rekening van Kees Wieringa die piano-werken zal spelen van de componist Simeon Ten Holt. Daarna is het de beurt aan de Hindoestaanse zanger Raj Mohan. De avond wordt afgesloten met een optreden van de bekende zanger Thé Lau.
Zaterdag 4 september zijn er vele optredens vanaf 14.00 uur, zoals Tam Tam (voor kinderen), Cello-suites van Bach met ondermeer Quirine Viersen en stichting Dansz. Het avondgebeuren start met een optreden van de Zeeuwse band N8WERK. DYZACK is de volgende artiest op het buitenpodium, terwijl de avond wordt afgesloten door de Amerikaanse gitaarvirtuoos STEVE WYNN en zijn band.
Zondagmiddag 5 september zijn er ondermeer optredens van de Muzen (voor kinderen), theatergroep Split, Tineke Schrier en stichting Dansz. Het festival wordt op zondagavond afgesloten met een spetterend optreden van de Antwerpse groep ZITA SWOON. Deze groep was een van de sensaties tijdens het laatste Pinkpopfestival.

In het Fort en ook bij de bouwput van de Westerscheldetunnel zijn doorlopend beeldende kunstprojecten en videopresentaties te bezichtigen van ondermeer Wies de Bles, Marinus Boezem, Zhuang Hui, Jens Pfeiffer, Gertjan Evenhuis en Hooykaas & Stansfield.

Begin augustus verschijnt er een uitgebreide brochure over het Festival van Zuid-Beveland. Deze is ondermeer gratis te verkrijgen bij de receptie van het gemeentehuis, Stenevate 10 te Heinkenszand, telefoonnummer 0113-561730.

Deel: ' Festival van Zuid-Beveland '
Lees ook