t.a.v. sportredactie/autosport

FIA GT kampioenschap 2000

Nederlands team rijdt zich in de kijker

Valencia, zondag 26 maart 2000. Team Carsport Holland met de rijders Mike Hezemans en David Hart heeft zich tijdens de eerste ronde van het FIA GT-kampioenschap op het circuit Ricardo Tormo de la Comunidad de Valencia in Spanje, duidelijk in de kijker gereden. Sterk rijdend op een tweede plaats werd de equipe maar liefst drie maal door de wedstrijdleiding naar binnen geroepen voor een 'stop and go', waardoor er uiteindelijk niet meer in zat dan een vierde positie. De wedstrijd over drie uur werd gewonnen door het team Bailey/Campbell-Walter in een Lister Storm.

Tijdens de trainingen bleek de potentie van team Carsport Holland (Weesp). Een tweede startpositie, slechts tweetienden van een seconde achter de latere winnaars. Slechts enkele weken geleden werd besloten om aan het FIA GT-kampioenschap deel te nemen. Daartoe werd een snelle Oreca Chrysler Viper (ex Daytona winnaar) aangeschaft. Hoewel de voorbereiding voor de eerste race in Valencia kort was, had het team de zaken in Spanje goed op de rit. Enkel tijdens de warm up training, kort voor de race, kampte Hezemans/Hart met een onwillige versnellingsbak. Het onderdeel werd vervangen.

Direct na de start verloor Hezemans een plaats. In de twaalfde ronde werd er weer orde op zaken gesteld door de tweede positie in te nemen. Na een uur gaf Mike Hezemans het stuur over aan David Hart. Wat volgde was een vervelend intermezzo voor het team. Hart werd maar liefst drie maal door de wedstrijdleiding binnengehaald, vanwege het overschrijden van de witte lijn bij het uitkomen van de pits. Hoewel de wedstrijdleiding de equipe eerst wenste te diskwalificeren, werd toch de hand over het hart gestreken, omdat de Zuidhollander een en ander niet duidelijk had begrepen. Een podiumplaats zat er echter niet meer in.
"Het was voor ons toch wel verrassend dat de auto nu al zo snel en betrouwbaar is", vertelde Mike Hezemans na afloop. " t' Ziet er voor dit jaar in ieder geval goed uit. Zeker op het snelle Monza met de lange rechte stukken moeten we de Lister kunnen pakken."

Uitlsg: 1. Bailey/Campbell-Walter (GB), Lister Storm, 109 ronden in 3 uur 00 min 11 sec. (145,19 km/uur); 2. Belmondo/Vosse (Fra), Chrysler Viper, op 1 ronde; 3. Gosselin/Derichebourg (Fra), Chrysler Viper, op 1 ronde; 4. Hezemans/Hart (Ned), Chrysler Viper, op 1 ronde. Uitgevallen: Euser (Ned)/Vann (GB), Marcos Mantata.
Info: Dirk Buwalda, tel.: 06-54644347

Zoekwoorden:

Deel: ' FIA GT kampioenschap Nederlands team in de kijker '
Lees ook