FIC America Corp. drijft productieverbetering met IQMS aan

Toonaangevende automobielbedrijf verbetert real-time tracking en verhoogt naleving met de productie van IQMS van ERP-software

PASO ROBLES, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110615 --

IQMS, een leider in ontwerp en ontwikkeling van de productie van Enterprise Resource Planning (ERP)-software, EnterpriseIQ, kondigde vandaag aan dat FIC America Corp., producent van automobiel- en voertuigassemblage onderdelen (en een divisie van Futaba Industrial Co. Ltd. en het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Futaba), IQMS verkoos als haar partner voor productie ERP-software voor haar vestigingen in Illinois, Indiana, Texas en Ontario, Canada. IQMS versloeg met gemak de naaste ERP-concurrenten, waaronder Consona, Epicor, Infor, Made2Manage, Plex, QAD, Sage, SAP en Syspro, met haar 'out of the box'-compatibiliteit, industrie-specifieke oplossingen en real-time tracking systeem.

“We zijn een producent van auto-onderdelen met een hoog volume. IQMS was het enige bedrijf waarmee wij spraken dat werkelijk begreep wat we doen en hoe we het doen,” aldus David S. Turndick, manager van Futaba Noord-Amerika's Information Services Department. “Ze begrijpen onze bedrijfsprocessen, wat wederom vertaald wordt in een aanzienlijk kortere implementatietijd omdat wij ze niet eerst moeten leren wat wij doen.”

De FIC America Corp. wil de productie- en voorraadtracking in real time beter kunnen controleren. Haar eerdere systemen voor gegevensinvoer gaven slechts (in het beste geval) een onnauwkeurig, onbetrouwbaar en tegenstrijdig beeld van de werkvloeractiviteiten van gisteren. Met IQMS' RealTime™ Machine Monitoring-systeem, kan FIC alle prestatie-informatie van de centrumwerkzaamheden onmiddellijk, in ware real time controleren. Zonder partijoverdrachten of vertraging, kan FIC nu proactief in plaats van reactief zijn en zal zij een verbeterde efficiëntie, zichtbaarheid en productiviteit ervaren.

“RealTime™ Machine Monitoring is een onfeilbare manier om de productieprestaties te tracken en analyseren,” zei Glenn Nowak, vice-president van IQMS. “Vanwege de hoge productiesnelheid van FIC en het grote aantal werkcentra, moeten ze in staat zijn om prestatiestatus onmiddellijk vanaf een centrale locatie te bekijken. We zijn verheugd om FIC in dit gebied te kunnen helpen en een sterk partnerschap voor de toekomst te kunnen ontwikkelen.”

FIC America Corp. ondervond ook frustratie met het onvermogen van meerdere systemen om goed te communiceren, wat resulteert in overvloedige gegevensinvoer en een uitgebreid personeelsbestand om deze te handhaven. Het veelomvattende, single-databasesysteem van EnterpriseIQ zal het onevenredige systeemprobleem van FIC geheel oplossen want alle ERP-applicaties (zoals EDI, magazijnbeheer, kwaliteit enz.) bevinden zich in hetzelfde systeem, waardoor veel tijd en arbeid bespaard wordt. Bovendien voldoet FIC aan Japans strenge J-SOX-nalevingsvereisten en ziet zij EnterpriseIQ's toerekenbaarheid en zichtbaarheid tegemoet om het nalevingsproces te stroomlijnen en te automatiseren.

“De diepte van het inzicht van IQMS van ons bedrijfsmodel wordt enkel en alleen overtroffen door professionaliteit en de bereidheid van het bedrijf om die extra mijl te gaan om potentiële klanten tevreden te stellen,” aldus de heer Turndick. “Eindelijk, een bedrijf dat meer geïnteresseerd was in het bouwen van kwalitatieve professionele relaties rond een superieur product, in plaats van het verkrijgen van de verkoop en dan snel verdergaan naar de volgende klant.”

Over FIC America Corp.

Geopend in Illinois in 1994, FIC America Corp. en haar drie andere vestigingen zijn een dochteronderneming van het Japanse Futaba Industrial Co., Ltd. Als een full-service producent van auto-onderdelen met een hoog volume en met het bedrijfsmotto “Kwaliteitsproducten tegen lagere kosten” bedient Futaba belangrijke klanten zoals Toyota, Mitsubishi, Honda, Suzuki en Nissan. Futaba werd in 1945 opgericht en telt meer dan 3.000 medewerkers over de hele wereld met 18 vestigingen/dochterondernemingen en $100 miljoen in kapitaal.

Over IQMS

Sinds 1989 heeft IQMS ERP-productiesoftware voor de repetitieve-, proces- en discrete industrie ontworpen en ontwikkeld. Vandaag de dag levert IQMS toonaangevende real-time productie-, boekhoudkundige, productiecontrole, kwaliteitscontrole, toeleveringsketen, CRM en eBusiness-oplossingen voor de automobiele, medische, verpakkings-, consumentengoederen en andere productiemarkten. De innovatieve ondernemingssoftwareoplossing met enkelvoudige database, EnterpriseIQ, biedt volledige functionaliteit en oplossingen op maat, ontworpen om op deskundige wijze met de klant mee te groeien. Met kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië bedient IQMS producenten over de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
IQMS
Daniele Fresca, Marketing directeur
dfresca@iqms.com

+1 805-227-1122

Deel: ' FIC America Corp. drijft productieverbetering met IQMS aan '


Lees ook