Ingezonden persbericht


Persbericht
Provincie Antwerpen

08 | 05 | 2014

Gratis Kempense zuurstofkuur

Avontuurlijke fiets-, wandel- of ruitertocht langs bivakzones Wortel, Poppel en Arendonk

Wildkamperen in de Kempense natuur? Het kan op de bivakzones in Wortel-Kolonie, Poppel en Arendonk. De accommodatie is basic, maar de natuurbeleving grandioos. Zeker als je kiest voor een meerdaagse trip tussen de drie locaties. Overdag trek je langs het fiets-, wandel- of ruiternetwerk door het fraaiste groen. 's Nachts slaap je in je tent onder de sterren, omgeven door een weldadige stilte. Benieuwd? Kijk dit weekend naar een sfeerreportage in Vlaanderen Vakantieland. Vlaanderen telt zes bivakzones, waarvan drie in de Antwerpse Kempen. Na Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk (2010) opende het Agentschap voor Natuur en Bos onlangs twee nieuwe bivakzones in Wortel-Kolonie (Hoogstraten) en Gemeentebos Molenheide in Poppel (Ravels). Later dit jaar volgen sites in Herentals en Herselt. Elke bivakzone biedt plaats aan drie tentjes en tien kampeerders. De accommodatie is basic: een tentplatform, een waterpomp, een vuurkorf, brandhout en zitgelegenheid. Overnachten is gratis, reserveren is niet mogelijk.

Wildkamperen op de bivakzone in Arendonk - Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

Trektocht voor fietsers, wandelaars en ruiters

Wildkamperen is populair bij avontuurlijke fietsers en wandelaars. Je overnacht middenin de natuur en de ecologische voetafdruk is verwaarloosbaar. Die mix van intense natuurbeleving, ecologie, stilte én actie sluit naadloos aan bij het toeristische DNA van de Antwerpse Kempen. Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme: "De drie bivakzones liggen vlakbij onze knooppuntennetwerken. Daarom hebben we een meerdaagse trip uitgestippeld voor zowel fietsers, wandelaars, ruiters als menners. Overdag trek je door mooie landschappen en natuurgebieden. 's Avonds slaap je onder de sterren. De klok rond geniet je van het Kempense groen en een deugddoende stilte."

Getest door Vlaanderen Vakantieland

Het toeristische magazine Vlaanderen Vakantieland kreeg de primeur. Reporter Siegfried De Doncker zette zijn tentje op in Wortel-Kolonie, sprak er met de boswachter en stapte langs het Gewestbos in Ravels en het Turnhouts Vennengebied naar de bivakzone in Arendonk. Siegfrieds belevenissen zijn dit weekend te bekijken op Eén, op zaterdag om 18.10 uur en op zondag om 17.15 uur.

PRAKTISCHE INFO

Meer info:

Kaartjes van de drie trektochten en praktische info over de bivakzones en de natuurgebieden langs de routes op www.antwerpsekempen.be.

Deel: ' Fiets-, wandel- of ruitertocht langs bivakzones provincie Antwerpen '


Lees ook