Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Den Haag, maandag 17 maart 2003

Fietscrossclub Zoetermeer en BMW Zoetermeer, een sportieve combinatie, en beiden met ambities

De Fietscrossclub 77 bestaat zoals de naam aangeeft sinds 1977. In de hoogtijdagen telde de vereniging (dat waren de tachtiger jaren) rond de 120 leden. De afgelopen 10 jaar telt de vereniging gemiddeld 60 á 70 leden. De vereniging heeft sinds zijn ontstaan vele sterke fietscrossers voortgebracht die op zowel nationaal, Europees als op wereldniveau behoorlijk meetelden. Dit jaar neemt één van onze leden deel aan de wereldkampioenschappen in Australië.

De vereniging die sinds 1977 is gehuisvest aan de hoek van de Van Leeuwenhoeklaan /Ierlandland zal als alles volgens plan verloopt in 2004 zijn verplaatst naar het Buytenpark. Daar wordt een nieuwe baan aangelegd, die de aspiraties van de vereniging (meedraaien op nationaal niveau) moet ondersteunen. Momenteel wordt door alle leden (en de gemeente Zoetermeer) veel moeite gedaan om die verhuizing ook financieel mogelijk te maken. Met name voor een nieuw clubgebouw moet nog veel moeite/werk verzet worden. De leden worden vooral geworven via schoolsport cursussen en "5-ritten mee-train" kaarten.

BMW Zoetermeer ondersteunt de aspiraties van de fietscrossclub. Zelf heeft BMW Zoetermeer net een verbouwing achter de rug, de groeiaspiraties zijn dan ook herkenbaar. Om de verbouwing en de introductie van een nieuw model, de Z4 roadster te begeleiden, stelt BMW Zoetermeer ¬ 500,- ter beschikking aan de fietscrossclub. In plaats van bloemen en wijn die bij een dergelijke gelegenheid vaak gegeven worden,, leek dit ons een beter idee, aldus de heer Monteny, vestigingsmanager van BMW Zoetermeer.

De ontwikkeling van de nieuwe Roadster vormde een grote uitdaging voor ingenieurs en vormgevers bij BMW. Een open tweezitter met lange motorkap en ver naar achteren geplaatste sportstoelen zijn gegeven. Gevraagd: performance, innovatie en toch ook ruimte. Dat alles met gevoel voor traditie en in één oogopslag herkenbaar als BMW. Het resultaat gaat zaterdag 22 maart 2003 in première voor het grote publiek. Het is ons een genoegen u uit te nodigen om de nieuwe Roadster van BMW te komen bewonderen in onze showroom aan de Da Costastraat 38 te Zoetermeer.

Om 14.00 uur in de middag zal de overhandiging van de cheque aan de vereniging plaatsvinden. Meer weten over BMW Zoetermeer? Bezoek onze site op www.bmwzm.nl

Voor meer informatie, niet voor publicatie:

BMW Den Haag bv, Vera van der Graaf tel. 070 3017139. v.vdgraaf@bmwdh.nl Actueel beeldmateriaal is beschikbaar vanaf 24 maart op onze site onder de rubriek Nieuws .

Deel: ' Fietscrossvereniging Zoetermeer en BMW Zoetermeer sportieve combinatie '
Lees ook