Fietsen door het prachtige landschap van Noord-Holland

Persbericht

Alkmaar, 31 juli 2015

Fietsen door het prachtige landschap van Noord-Holland

- Voorinschrijving mogelijk t/m zaterdag 15 augustus -

Op zondag 16 augustus organiseert Le Champion de fietstocht Rondom Schagen met wisselende routes over 30, 50 en 100 km. De routes zijn uitgezet over prachtige autoluwe wegen en vrij liggende fietspaden. Tijdens deze fietstocht krijgen alle deelnemers mooie elementen van Noord-Holland voorgeschoteld. Voorinschrijven is online mogelijk t/m zaterdag 15 augustus.

De start van alle afstanden vindt plaats tussen 9:00 en 13:00 uur vanuit het eethuisje De Schagenaar in Schagen. De afstand over 30 km gaat vanuit Schagen via Haringhuizen, ’t Veld, Oudkarspel en Dirkshorn terug naar Schagen. Deelnemers aan de 50 en 100 km splitsen zich bij het Verlaat af waar, de 50 km via Heerhugowaard en Scharwoude zich in Oudkarspel weer bij de 30 km voegt. De 100 km route loopt via Zandwerven en Zuidermeer naar Berkhout, om via Avenhorn, Ursem en Hensbroek bij ’t Kruis weer aan te sluiten bij de 50 km. Deelnemers kunnen zelf hun tempo bepalen en daardoor optimaal genieten van de afwisselende omgeving. De finish in Schagen sluit om 14:00 uur.

Inschrijven

Online inschrijven is t/m 15 augustus mogelijk op www.lechampion.nl. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,- voor alle afstanden. Jeugd t/m 15 jaar fietst mee voor € 2,- en leden van Le Champion en de NFTU krijgen nog eens een korting van € 1,-. Voor € 2,50 extra is er een aan de tocht verbonden herinnering te bestellen. Ook is er op 16 augustus nog de mogelijkheid tot na-inschrijving bij de start.

Bij het inschrijfgeld zijn een routebeschrijving en -kaartje en een versnapering op de verzorgingsposten inbegrepen. Bovendien zijn alle afstanden geheel uitgepijld en is er voor de fietsers een GPS-track beschikbaar.

Deel: ' Fietsen door het prachtige landschap van Noord-Holland '


Lees ook