Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van dinsdagmorgen 25 september 2001
10:07 dinsdag 25 september 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Een, alcomobilist in sloot
Vannacht omstreeks 05.30 uur reed een 26-jarige man uit de gemeente Noordenveld met zijn auto over de Schansweg. Door onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto in de sloot. Een alcoholtest wees een promillage van 0,9 uit.

Ruinen, ongeval met letsel
Gistermiddag reed een 54-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Gijsselterweg. Nabij de oversteek met de N375 kwam hij in een flauwe bocht in botsing met de tegemoetkomende 38-jarige motorrijder uit Ruinerwold waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij werd met been- en voetletsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Emmer-Compascuum, kind ernstig gewond
Gisteravond reed een 11-jarige jongen uit Emmer-Compascuum op zijn fiets over de Westelijke Doorsnee NZ. Hij stak de kruising met het Oosterdiep WZ over waarbij hij werd aangereden door een 33-jarige bestuurder uit Emmer-Compascuum. De jongen werd ernstig gewond (hoofd- en beenletsel) via het SZE overgebracht naar het AZG. Vermoedelijk heeft de jongen een walkman gedragen.

Emmen, woninginbraak
Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Walstraat. Via de gaatjesboormethode kon de dader een raam openen en binnenkomen. Nadat de bewoners wakker waren geworden vluchtte de dader. Er werd een GSM-toestel weggenomen en enkele persoonlijke documenten. Later werd in de omgeving een 35-jarige man aangehouden zonder vast woon- of verblijfplaats. Hij had een fiets bij zich en hij bekende die fiets te hebben gestolen.bij een eethuis aan de Nijkampenweg. Onderzoek moet uitwijzen of hij iets met deze inbraak te maken heeft.

Smilde, ongeval met letsel
Gisteravond reed een 16-jarige jongen uit Assen met zijn bromfiets over het fietspad van de Hoofdweg. Omdat hij verblind werd door de lichten van een tegemoetkomende auto miste hij een flauwe bocht waarna hij tegen een boom botste. Met o.a. een gebroken been werd hij naar het WZA overgebracht.

Beilen, vernielingen
Vrijdag jl. werd op een bouwterrein aan de Bomhof een betonnen vloer gestort en gisteren bleek dat er vernielingen waren aangericht toen de vloer nog niet was uitgehard. Er werd over de vloer gefietst en er werden teksten in geschreven. Onderzoek wees uit dat een 12- en een 14-jarige jongen uit Beilen daar verantwoordelijk voor waren. Via het HALT-trajekt wordt deze zaak afgehandeld. De schade voor de bouwonderneming is nog niet bekend.

Roden, ongeval onder invloed
Vannacht reed een 18-jarige knaap uit Assen met zijn auto over de J. Fabriciuslaan in de richting van de Norgerweg. Door onbekende oorzaak raakte hij de trottoirband waarna hij de controle over de auto verloor en tegen een lichtmast botste. Omdat hij vermoedelijk geen gordel droeg sloeg hij met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij werd met o.a. hoofdletsel overgebracht naar het AZG, daar werd een bloedproef afgenomen.

Roden, Gisteravond werd een 57-jarige automobilist uit Zwolle gecontroleerd toen hij over de Norgerweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,8.

Roden, belediging
Vannacht werd surveillerende agenten op de Zulthereschweg door een 22-jarige man uit Zuidhorn uitgescholden voor klootzak. Nadat zij de man, die deel uitmaakte van een groep, hadden gewaarschuwd en verder gingen werden zij opnieuw uitgescholden waarna de man werd aangehouden en een proces-verbaal kreeg.

Meppel, alcomobilist
Vannacht reed een 26-jarige man uit Nieuwegein met zijn auto over de Woldstraat. Een alcoholtest wees een promillage uit van 1.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Fietsend kind ernstig gewond in Emmer-Compascuum '
Lees ook