Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdag op donderdag 29-30 aug.
10:53 donderdag 30 augustus 2001

Martin Panman
0592-383211

Auto rijdt fietser omver

RODEN. Woensdagmiddag gebeurde er een ongeval op de Trambaan in Roden. Een 47 jarige, uit Drachten afkomstige bestuurster van een personenauto sloeg op de minirotonde rechtsaf. Zij zag daarbij te laat dat er een 77 jarige fietster uit Peize naast haar auto reed. Ze botste met de rechterzijde van de auto tegen de 77 jarige vrouw. Hierdoor viel de vrouw. Met een pijnlijke rug werd de vrouw door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Over de kop

TYNAARLO. Woensdagavond gebeurde er een eenzijdig ongeval op de A28 ter hoogte van Tynaarlo. Een 22 jarige automobiliste uit Groningen reed in de richting van Assen. De bestuurster remde omdat er autos voor haar reden. Ze kwam toen in een slip, vloog over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

In slaap gevallen

PESSE. Op de A28 ter hoogte van Pesse gebeurde vanmorgen vroeg eveneens een eenzijdig ongeval. Een 39 jarige automobilist uit Alteveer lag met zijn bedrijfsauto in een sloot naast de rijksweg. De man verklaarde dat hij in slaap was gedommeld, en daardoor van de weg was geraakt. De bestuurder werd niet gewond. De auto liep forse schade op en moest door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld worden.

Brommer tegen auto

MEPPEL. Woensdagmiddag schepte een personenauto een bromfiets op de Steenwijkerlaan in Meppel. De 57 jarige bestuurder van de personenauto, afkomstig uit Huissen wilde zijn auto parkeren op de Steenwijkerlaan, maar besloot later om een tegenover liggende straat in te rijden. Het overige autoverkeer verleende hem daartoe vrije doorgang. Echter een brommer werd over het hoofd gezien. Gevolg: de bromfiets raakte de auto. De 20 jarige bestuurder uit Scheerwolde werd gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser ernstig gewond

HOLLANDSCHEVELD. Woensdagavond gebeurde er een ernstig ongeval in het bos bij de Marten Kuilerweg. Een 69 jarige man afkomstig uit Hoogeveen reed op zijn mountainbike in het bos. Hij reed van een heuvel naar beneden en kwam met het voorwiel in de modder terecht. De man viel voorover en kwam met zijn gezicht op de grond terecht. Vermoedelijk brak hij daarbij zijn nek. Hij is overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle.

Keren op de N34 loopt verkeerd af

COEVORDEN. Woensdagavond gebeurde er een ongeval op de N34 ter hoogte van Coevorden. Een 74 jarige vrouw uit De Krim wilde keren op de N34 en zag daarbij te laat, dat er een vrachtauto aan kwam. De personenauto raakte de voorkant van de vrachtwagen en kwam gedeeltelijk klem te zitten onder de vrachtauto. De bestuurster van de personenauto raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. De 34 jarige bestuurder van de vrachtauto, afkomstig uit Vriezenveen raakte niet gewond.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Fietser ernstig gewond na val mountainbike in bos '
Lees ook