Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw doodgereden
3-8-2001. Bij een aanrijding in de Damstraat is vanmorgen een vrouw om het leven gekomen. Het slachtoffer kwam met haar fiets onder een vrachtwagen terecht en overleed onderweg naar een ziekenhuis. Zowel de vrachtwagen als de fietser reden in de Damstraat richting Dam. Gekomen bij de Dam sloeg de vrachtwagen rechtsaf. Hierbij zag de chauffeur het slachtoffer over het hoofd. Personeelsleden van de traumahelikopter verleenden assistentie na het ongeval.
Overval aan de Hoofdweg
3-8-2001. Een gewapende man heeft vannacht een telefoonwinkel aan de Hoofdweg overvallen. Hij maakte een nog onbekend geldbedrag buit. De overvaller bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de verdachte een onbekend geldbedrag had weggenomen ging hij er lopend vandoor.


Persmeeting jaarverslag
3-8-2001. Aanstaande woensdag, 8 augustus 2001, presenteert Hoofdcomissaris J. Kuiper het jaarverslag 2000. De media zijn hierbij uitgenodigd de presentatie bij te wonen. Het tijdstip van de persmeeting is 09.30 uur.

Het jaarverslag is onder embargo beschikbaar. Het embargo duurt tot woensdag 8 augustus te 09.30 uur.

Het jaarverslag kan vanaf dinsdag 7 augustus tussen 09.00 uur en 15.00 uur door vertegenwoordigers van de media worden opgehaald op het hoofdbureau van politie aan de Elandsgracht. Men dient zich te melden bij de portiersloge. De digitale versie van het jaarverslag wordt zo spoedig mogelijk na 8 augustus op deze site geplaatst. Kent u deze dode man?
2-8-2001. Op dinsdag 9 januari jongstleden werd op het Oosterdok in Amsterdam het stoffelijk overschot aangetroffen van een man. De politie vraagt uw assistentie bij het achterhalen van de identiteit van de man, die is overleden aan een overdosis drugs in combinatie met onderkoeling. Op onze pagina Assistentie Gevraagd staan fotos en een uitgebreid signalement van de dode.

Klik hier voor meer informatie.Ontruiming rustig verlopen
3-8-2001. Het Italiaanse consulaat, dat dinsdagochtend werd bezet, is in de loop van dinsdagavond ontruimd. Om kwart voor elf kreeg de politie toestemming het pand te betreden op grond van artikel 138 (lokaalvredebreuk). Toen de bezetters niet vrijwillig het pand verlieten, werden zij aangehouden. De ontruiming van het consulaat is rustig verlopen. Er zijn geen vernielingen aangericht. Rond middernacht was alles rustig. De 29 bezetters die werden aangehouden, zijn inmiddels heengezonden.

Deel: ' Fietser overleden bij verkeersongeluk in hartje Amsterdam '
Lees ook