Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.35 uur
Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag 27 augustus vond een aanrijding plaats op de Noordstedeweg tussen een bromfiets en een fiets. De bromfiets, bestuurd door een 16-jarige inwoner van Benschop, reed over het fietspad van de Batauweg in de richting van het centrum. Voor hem fietste in dezelfde richting een 65-jarige inwoonster van Nieuwegein. De bromfietser wilde de vrouw inhalen op het moment dat zij een andere fietser inhaalde. Tijdens het inhalen raakten beide bestuurders elkaar en de Nieuwegeinse kwam ten val. Het slachtoffer werd met een gebroken rib overgebracht naar het ziekenhuis.

Wapen in scooter

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag 27 augustus werd een bromfietsbestuurder met zijn scooter door een agent met zijn scooter gecontroleerd op de Batauweg. Hij reed zonder helm en werd staande gehouden. De beide scooters werden in het gras geparkeerd en de scooterbestuurder zocht in het vak onder zijn stuur naar een legitimatiebewijs. In het vak zag de politieagent een groot mes zitten en hij vroeg de bestuurder dit aan hem te overhandigen.

De agent pakte het mes en de scooterbestuurder sprong op zijn scooter en ging er vandoor. Diverse politie-eenheden werden hierop gewaarschuwd en zochten de omgeving af, daarbij had de scooteragent een duidelijk signalement van de bestuurder gegeven. Even later werd de bestuurder zonder scooter aangetroffen op het winkelcentrum City Plaza. Hij werd aangehouden het betrof een 19-jarige inwoner van Utrecht. De scooter werd later in de middag aangetroffen in een poort aan de Calechedrift.

De verdachte werd ingesloten aan het politiebureau. Naar de herkomst van de scooter wordt een onderzoek ingesteld evenals naar de juiste identiteit van de verdachte. Het mes werd inbeslaggenomen.

Deel: ' Fietser ten val bij aanrijding met bromfiets in Nieuwegein '
Lees ook