Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.00 uur
Fietser ernstig gewond

NIEUWEGEIN Op woensdag 26 september heeft een aanrijding tussen een fiets en een auto plaatsgevonden. De Fietser raakte ernstig gewond.

Rond half één in de middag reed een 76-jarige fietser uit Nieuwegein over de Nedereindseweg, komende uit de richting van de Rietveldlaan. Op de kruising met de Batauweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 61-jarige automobilist uit Nieuwegein. Hij botste tegen de rechterflank van de auto op en kwam ten val.

De man is met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd en is daar in zorgwekkende toestand opgenomen.

`Advertentieverkoper`

NIEUWEGEIN Op woensdag 26 september meldde een 28-jarige medewerkster van een winkel dat een `advertentieverkoper` geprobeerd had haar op te lichten.

Op dinsdagmiddag 25 september kwam een man een winkel aan de Galecop binnen en vertelde dat een personeelslid van de winkel opdracht had gegeven een advertentie in een gids te plaatsen. De man wilde graag contant afrekenen. Gezien het bedrag van bijna f 500,- vertrouwde de medewerkster het niet. Zij zei het geld niet in de kassa te hebben en het achter te moeten pakken. De man zei daarop dat hij nog wat uit de auto moest pakken. Hij kwam niet meer terug. Bij controle van het verhaal van de man, bleek niemand van de in de winkel werkende mensen opdracht voor een advertentie te hebben gegeven.

De politie stelt een nader onderzoek naar deze poging tot oplichting in.

Aanrijding tussen twee auto`s

NIEUWEGEIN Op woensdag 26 september vond een aanrijding tussen twee auto`s plaats. Eén bestuurder werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond half vier in de middag reed een 25-jarige automobilist uit Veenendaal over de Edisonbaan, gaande in de richting van de Wattbaan. Op het kruispunt met de Plettenburg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 38-jarige automobilist uit IJsselstein. De Veenendaler verklaarde geen goed zicht op de Plettenburg te hebben gehad en daardoor de IJsselsteiner te laat te hebben zien aankomen. Beide voertuigen botsten op elkaar.

De IJsselsteiner is met nekklachten per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij mocht na onderzoek naar huis.

Deel: ' Fietser uit Nieuwegein ernstig gewond bij aanrijding auto '
Lees ook