Fietsersbond vraagt meningen van alle fietsers met foto-actie

Heeft Leerdam als Fietsstad de wind in de rug?

Fietsersbond vraagt meningen van alle fietsers met foto-actie

Wordt Leerdam Fietsstad 2018 of heeft buurman Vianen betere papieren? Gaat Groningen met de eer strijken of hebben fietsers in Amsterdam juist de wind in de rug? Alles is nog mogelijk. Duizenden mensen hebben de Fietsersbond al laten weten hoe het gesteld is met het fietsklimaat in hun omgeving, en voor iedere gemeente zijn inmiddels meerdere vragenlijsten ingevuld. De Fietsersbond wil dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan de verkiezing van Fietsstad 2018 en houdt daarom op vrijdag 31 maart een speciaal evenement om de verkiezing te promoten.

Wind in de rug

Fietsers kunnen vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur bij Tweewielercentrum Den Breejen aan de Vlietskant 53 in Leerdam foto’s laten nemen met een speciale windmachine, om zo te laten zien of zij de wind in de rug hebben. Natuurlijk kunnen zij ter plekke ook de Fietsstad-enquête invullen. Alle fietsers die de enquête invullen maken kans op een elektrische fiets.

Jaap Kamminga van de Fietsersbond is benieuwd naar de ervaringen van fietsers in Leerdam. “Dat er in de grote steden veel gefietst wordt, dat weten we. Daar hebben we dan ook al heel veel ingevulde enquêtes over gekregen. Maar we zijn bij deze verkiezing op zoek naar de mening van alle fietsers, dus ook die in kleinere steden en dorpen. Is Leerdam naast Glasstad ook Fietsstad? Ik nodig alle fietsers uit om dat aan ons te vertellen.”

Deel: ' Fietsersbond vraagt meningen van alle fietsers met foto-actie '
Lees ook