NED OPENLUCHTMUSEUM

INT. FIETSKOERIERWEDSTRIJD OPENLUCHTMUSEUM

Arnhem, 28 mei 1999

Fietskoerierwedstrijden:
Racen, pakketjes afleveren en .bunnyhoppen.

zondag 30 mei in het Openluchtmuseum

In drukke steden brengen fietskoeriers met razende vaart pakketjes rond. Ze doen dat sneller dan auto.s - al moeten ze daarvoor vaak wel halsbrekende toeren uithalen. Hun snelheid en behendigheid meten ze ook graag aan elkaar. Over de hele wereld worden inmiddels fietskoerierwedstrijden georganiseerd - inclusief Europese- en wereldkampioenschappen.

Op zondag 30 mei organiseert het Nederlands Openluchtmuseum, samen met Velocity Fietskoeriers, een fietskoerierwedstrijd in het museumpark. Zo.n vijftig koeriers verschijnen aan de start. De deelnemers krijgen een formulier waarop checkpoints staan aangegeven. Op die punten op het parcours moeten ze pakketjes ophalen en afleveren. Ook voeren ze opdrachten uit, zoals banden verwisselen, en nemen ze hindernissen. Snelheid, behendigheid en logisch denken zijn de vereisten om te winnen.

.s Ochtends worden drie voorrondes verreden (11 uur, 11.45 uur en 12.30 uur). De beste deelnemers gaan door naar de finale (15 uur). Om 14.00 uur is er op het Zaanse plein bovendien een wedstrijd bunnyhoppen; hoogspringen met de fiets over een hindernis. Een spectaculaire kijkshow, want de hindernis wordt net zolang verhoogd tot er één winnaar overblijft.

Om 16.30 uur verricht wereldkampioen-fietskoerier Dirk Dijkhuis de prijsuitreiking.

Deze wedstrijd van .postbodes op de fiets. vindt plaats in het kader van twee tentoonstellingen rondom het project .Brieven aan de toekomst.. 52.000 Nederlanders schreven op 15 mei vorig jaar zo.n aan de toekomst gerichte brief; een kleine expositie daarover loopt het hele seizoen in het Openluchtmuseum. Ook tot 31 oktober loopt .Het brievenmysterie., een spannende speurtentoonstelling speciaal voor kinderen van 6 - 12 jaar.


----------------------------------------------------------------------


-------------------

Deel: ' Fietskoerierwedstrijd in Openluchtmuseum '
Lees ook