Fietsroute langs de heetste plekken van Den Haag


DEN HAAG, 20150803 -- Op 29 juni 2015 werd de eerste Haagse Hitte-eilanden Fietstocht gereden, op initiatief van enkele politici. Het Spuiplein bleek de heetste plek van de stad met 10 graden boven de KNMI temperatuur.

Een achttal Haagse gemeente-politici en een Statenlid van PvdA, D66, Partij voor de Dieren en Stadspartij vertrokken vanaf het Kon. Julianaplein voor CS. De route leidde door het centrum en de Schilderswijk, langs hitte-eilanden en langs plekken waar het hitte-eiland-effect juist goed wordt geneutraliseerd door groen etc. Daarbij bleek het Spuiplein de kroon te spannen als (voorzover onze metingen nu reiken) de heetste plek van de stad met een temperatuurverschil van 10 graden t.o.v. de officiële KNMI-temperatuur.

Bij veel andere plekken gaat het om temperatuurverschillen tussen de 7 en 9 graden. De route is hieronder als pdf-file te downloaden en printen. De initiatiefnemers zijn benieuwd naar de ervaringen van anderen.

https://hitteeiland.files.wordpress.com/2015/07/routebeschrijving-fietstocht-hitte-eilanden1.pdf

De complete routebeschrijving is te vinden op: https://hitte-eilanden.nl/2015/07/31/fietstocht-hitte-eilanden-den-haag/.

Deel: ' Fietsroute langs de heetste plekken van Den Haag '
Lees ook