Gemeente Breda

15-07-2002

Fietsroute langs monumentale uitspanningen in Breda en omgeving

Traditiegetrouw geeft het Bredase Stadsarchief een fietsroute uit, ter gelegenheid van nationale Open Monumentendag in september. Deze keer komt de fietsroute al eind juni uit. Belangstellenden kunnen nu in de zomermaanden de fietsroute al rijden en hoeven niet, zoals voorgaande jaren, te wachten tot september.

De fietsroute bestaat uit twee delen. De tochten van respectievelijk 44 en 32 kilometer gaan langs monumentale uitspanningen in Breda en omgeving. Men hoeft overigens niet het hele stuk te fietsen. Delen van de route zijn ook per skates, wandelend of zelfs per auto te volgen. De monumentale uitspanningen langs de route, in het verleden vaak gebruikt als handels-posten, zijn nu vaak openbare gelegenheden, zoals cafés of restaurants.

De fietsroute is samengesteld door Jos Verdaasdonk van Heemkundekring Teterings Erfdeel en het Stadsarchief en wordt uitgegeven door de gemeente Breda.
Het thema van de nationale Open Monumentendag op 14 september is Monumenten van handel.

Breda, vroeger geen koopmansstad bij uitstek, richt zich hierbij vooral op het marktwezen.
Voor de vijfde keer organiseert het Stadsarchief tijdens Open Monumentendag ook een Historische Markt aan de Parade 10-12, (ingang Keizerstraat). Tijdens deze markt maakt u niet alleen kennis met de diensten en producten van het Stadsarchief, maar ook met enkele culturele en cultuurhistorische verenigingen en instellingen uit Breda. Ook deze kennismaking staat in het teken van het marktwezen in Breda en omgeving.
Een brochure met de beide routes en wetenswaardigheden over de objecten langs de routes, is vanaf nu gratis te krijgen bij het Stadsarchief, de bibliotheken, balie Voorlichting van het Stadskantoor, de VVV en het Cultuurpunt Breda.

Breda, 15 juli 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M.L. van den Wijngaard, Bestuursdienst-DMA, Stadsarchief, telefoon (076) 529 44 39.

Deel: ' Fietsroute langs monumentale uitspanningen in Breda en omgeving '
Lees ook