Ingezonden persbericht


Persbericht

Het Land van Wijk en Wouden staat op de kaart!

Fietsroutes door een karakteristiek Hollands landschap

Op zaterdag 22 september a.s. (nationale fietsdag) wordt de nieuwe kaart van het Land van wijk en Wouden gepresenteerd. De kaart wordt aangeboden door wethouder Pechtold (lid van de gebiedscommissie land van Wijk en Wouden) aan de heer Scheffer, directeur van de Leidse VVV tijdens de start van de nationale fietsdag. De aanbieding vindt plaats om 9.00 uur bij het kantoor van de Leidse VVV aan de Stationsweg 2d. De start van de fietsdag vanuit Leiden (met een route naar de bollenstreek) wordt omlijst met diverse producten uit het Land van Wijk en Wouden.

Het doel van de kaart - een vervolg op de kaart van 1999 - is inwoners van het omringende stedelijk gebied op een informatieve en leuke manier te stimuleren kennis te maken met het Land van Wijk en Wouden.

Op de kaart zijn een 10-tal fietsroutes aangegeven variërend van 6 tot 50 km. Deze fietsroutes gaan langs diverse bezienswaardigheden. Zo staan er 20 te bezoeken boerderijen op die hun eigen producten verkopen. Dat varieert van (uiteraard) diverse soorten boerenkaas en zuivel tot zelfgemaakt boerderij-ijs en tuindecoraties. Van elke boerderij is op de achterkant van de kaart een beschrijving opgenomen. U bent van hart welkom!

Om een goed beeld van het gebied te krijgen is gekozen voor en kaart met veel foto s. Zo staan er foto s op van de vogels die in het gebied te vinden zijn. Ook staan 17 molens die het gebied rijk is op de kaart aangegeven.

Het land van Wijk en Wouden is een karakteristiek Hollands landschap bestaande uit droogmakerijen en veenweidepolders gedragen door de agrarische bedrijven. Eeuwenlang is dit landschap een inspiratie geweest voor kunstenaars. Wie kent niet de beroemde Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw ? En uiteraard het gedicht van Marsman: denkend aan Holland.........Kortom Het land van Wijk en Wouden is een bezoek waard.

De kaart is een uitgave van de provincie Zuid-Holland, samengesteld door het bureau cartografie van de provincie met medewerking van de volgende organisaties:
* De gebiedscommissie Land van Wijk en Wouden
* De vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk en Wouden
* De Stichting GROTE POLDER GROENe hart

* Hoogheemraadschap Rijnland

* Staatsbosbeheer

* HSL-Zuid Projectbureau

* En vele particulieren die belangenloos een bijdrage hebben geleverd. De Kaart is verkrijgbaar bij de VVV s te Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer alsmede in de gemeentehuizen van Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Zoeterwoude, Leiderdorp, Leidschendam, Zoetermeer en uiteraard op de boerderijen die op de kaart staan. De prijs is fl.2,25 (na 1 januari 1 euro).

Informatie: Anton Houdijk 071 5803305

Persbericht Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Wijk & Wouden, 17-09-01

Zoekwoorden:

Deel: ' Fietsroutes door een karakteristiek Hollands landschap '
Lees ook