Provincie Utrecht


Persbericht
09 augustus 1999

ALLE FIETSROUTES IN PROVINCIE UTRECHT OP ÉÉN INFORMATIEPANEEL

Recreatiefietsers in de provincie Utrecht kunnen binnenkort hun hart ophalen. Op 34 plaatsen in de provincie komen informatiepanelen te staan, waarop 17 fietsroutes met toelichting staan afgebeeld. Op donderdag 19 augustus wordt in Odijk het eerste paneel officieel in gebruik genomen door de commissaris van de Koningin, B. Staal, en de hoofddirecteur van de ANWB, G. van Woerkom.

De panelen geven een overzicht van twee doorgaande landelijke fietsroutes en 15 'rondgaande' provinciale routes. De meeste fietsroutes zijn de afgelopen jaren nieuw ontwikkeld en bewegwijzerd. Doordat vele routes elkaar kruisen, kunnen fietsers eenvoudig meerdere routes met elkaar combineren. Hierbij zijn de informatiepanelen een goed hulpmiddel.

Bijzonder is het 'Rondje Utrecht', een route van 280 kilometer langs de Utrechtse provinciegrens. Deze route maakt grotendeels gebruik van delen van andere routes, en is aangegeven door middel van stickers op de bestaande wegwijzers. Enkele verbindingen tussen de routes zijn specifiek als 'Rondje Utrecht' bewegwijzerd.

De rondgaande routes verdienen het predikaat 'cultuurhistorische fietsroutes'. Bij het ontwerpen van de routes is er extra op gelet dat een fietser zo veel mogelijk te weten komt over de aanliggende cultuurhistorische bezienswaardigheden. De routes zijn beschreven in zes cultuurhistorische fietsgidsen.

De provinciale fietsroutes zijn ontwikkeld door de provincie Utrecht en bewegwijzerd door de ANWB. De kosten hiervan hebben beide instanties gezamenlijk voor hun rekening genomen. Dit geldt ook voor de 34 informatiepanelen. Binnenkort is bij de VVV's en het Utrechts Bureau voor Toerisme een folder met de routekaart en aanvullende informatie verkrijgbaar.
(Voor informatie: Christiaan Bonebakker, actueel@prvutr.nl 030 - 258 33 25)

Deel: ' Fietsroutes in provincie Utrecht op informatiepaneel '
Lees ook