Gemeente Terneuzen

gemeente

Persbericht - 25 maart 2003

Fietsroutes langs alle kernen ter gelegenheid van boomfeestdag

Er zijn - ter gelegenheid van boomfeestdag 26 maart - drie fietsroutes samengesteld langs alle 14 herindelingsbomen in de kernen van de nieuwe gemeente. De drie fietsroutes blijven de hele zomer nog beschikbaar. Ze zijn samengesteld door de Fietsersbond Zeeland, onderafdeling Zeeuwsch-Vlaanderen.

De herindelingsbomen worden morgen geplant op boomfeestdag woensdag 26 maart. Samen met een aantal schoolkinderen planten de burgemeester en wethouders van Terneuzen in iedere kern een Lindeboom. De herindelingsbomen onderstrepen de eenheid tussen de kernen van de nieuwe gemeente en symboliseren de groei van de gemeente. Bij iedere geplante boom staat een zuil met daarop het logo van de nieuwe gemeente.

De fietsroutes zijn 37, 40 en 45 kilometer lang. Alle routes vertrekken en eindigen op het Minister Lelyplein in Sluiskil. Routes 2 en 3 maken gebruik van Rijkspont Sluiskil. De routes zijn verkrijgbaar bij het stadhuis van Terneuzen, Oostelijk Bolwerk 4, bij de vestigingen in Axel (Mark 1) en Sas van Gent (Vlaanderenplein 1)

Noot aan de redactie:
Met name de planting in Hoek om 10.00 door burgemeester Barbé leent zich goed voor een foto. Daar staat bijv. al een zuil met logo.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523
06 - 53 69 11 35

Deel: ' Fietsroutes langs alle kernen ter gelegenheid van boomfeestdag '
Lees ook