Fietstocht Witte Illegalen Amsterdam-Den Haag
Demonstratie bij barbecue jaarafsluiting Tweede Kamer.

Op 1 juli 1999 bestaat de Koppelingswet precies een jaar. Op diezelfde dag vieren leden van de regering en Tweede Kamer de afsluiting van het regeringsjaar. Na een rijkelijk gevulde barbecue gaan de uitsluiters zorgeloos op vakantie, de "witte illegalen" achterlatend in een situatie van schrijnende rechteloosheid en martelende onzekerheid.

Uit protest hiertegen organiseert het landelijk comite Geen Mens is Illegaal een fietsdemonstratie van Amsterdam naar Den Haag en een solidariteitsmanifestatie bij de Tweede Kamer.

Fietstocht van Amsterdam naar Den Haag (overnachting in Leiden)

Aanvang: 30 juni, om 11:00 uur
Vertrek vanaf de Dam, Amsterdam

Demonstratie/solidariteitsmanifestatie in Den Haag

Aanvang: 1 juli, om 13:00 uur
Plaats: Tweede Kamer, het Plein, Den Haag
met sprekers, dichters en muziek

De Koppelingswet.

1 juli 1998 is de geschiedenis ingegaan als een zwarte dag voor de mensenrechten in Nederland. De Nederlandse overheid voerde op die dag een systeem van administratieve apartheid in. Met een druk op de knop ontnam de overheid daarmee mensen zonder verblijfsstatus hun sociale basisrechten, waaronder het recht op levensonderhoud en het recht op huisvesting. Met drie massale en langdurige hongerstakingen en tientallen andere acties hebben de "witte illegalen" op strijdbare wijze hun wanhoopskreet overgebracht aan de samenleving. Zij hebben daarmee het voortouw genomen in de anti-racisme beweging in Nederland, en de strijd voor solidariteit en mensenrechten een nieuwe impuls gegeven.
De strijd van "witte illegalen" om hun recht te halen duurt nog altijd voort. Ondanks de beloftes van de staatssecretaris en de burgemeesters van de grote steden om opnieuw naar hun zaken te kijken staan de "witte illegalen" met lege handen: geen inkomen, geen onderdak en geen verblijfsvergunning.

Wij eisen:

* Een generaal pardon voor alle "witte illegalen"
* Afschaffing van de Koppelingswet

Neem voor meer informatie contact op met:
Landelijk comite Geen mens is illegaal
Tel: 071-5127619 of 5144217

Voor deelname aan de fietsdemonstratie:
Nederland Bekent Kleur, tel; 020-6897555

Comite Geen mens is Illegaal.
Het landelijk comite Geen mens is illegaal verenigt de zelforganisaties van "witte illegalen" en de meest betrokken solidaire organisaties (waaronder de stadspartij Amsterdam Anders).


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Deel: ' Fietstocht witte illegalen van Amsterdam naar Den Haag '


Lees ook