Fietsvak 2013 introduceerde betaalbare Paukool Personal Transporter


AMSTERDAM, 20130125 -- Tijdens Fietsvak 2013 heeft deze week de Europese introductie plaatsgevonden van de Paukool personentransporter. Deze compacte zelfbalancerende robot voor personentransport heeft een maximumsnelheid van 15 km per uur , een klimhoek van ten hoogste 20 graden, en weegt nog geen 20 kilo.

'Bijzonder handig voor bijvoorbeeld een vertegenwoordiger die zijn auto in een parkeergarage stalt en vandaar met de Paukool verder gaat, of voor gebruikers van elektrische auto’s die hun auto bij een oplaadpunt parkeren en vandaar zo verder kunnen', zegt woordvoerder Arno Huberts van Paukool.

De Paukool onderscheidt zich van soortgelijke voertuigen door zijn compacte afmetingen en het lage gewicht van nog geen 20 kilo. Daardoor is de transporter eenvoudig mee te nemen, zowel in de trein als in de auto.

'Naast zakelijk en/of recreatief gebruik is de Paukool ook uitermate geschikt voor personeel op een vliegveld of binnen ziekenhuizen, winkelcentra en bedrijven,' aldus Huberts. 'Zeer milieuvriendelijk en voordelig in gebruik, daarnaast zijn ze erg gunstig geprijsd ten opzichte van soortgelijke voertuigen.'

De Paukool is voorzien van een gepatenteerde band met 4 luchtkamers. Zo lijkt het net of deze 4 binnenbanden heeft waardoor de banden vrijwel niet lek te rijden zijn. De actieradius bedraagt 30 kilometer en de accu is in ongeveer 4 uur compleet opgeladen.

Momenteel wordt gewerkt aan het opzetten van een Europees dealernetwerk.
De Paukool is leverbaar vanaf 3690 euro (incl. 21% btw).Voor meer informatie:
Bezoek de website www.paukool.nl voor alle details.


Deel: ' Fietsvak 2013 introduceerde betaalbare Paukool Personal Transporter '
Lees ook