PERSBERICHT - 20 JANUARI 2000

Eind januari in evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein FietsVakantieBeurs brengt wereld naar de bezoeker

Zaterdag 29 en 30 januari opent Sport-en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein zijn deuren voor de achttiende FietsVakantieBeurs Nederland. Deze beurs vormt jaarlijks de uitvalbasis en start van het FietsVakantieSeizoen.

Actieve vakanties met de fiets zijn in trek en dat is ook te zien aan de grote belangstelling voor de beurs. De standhouders zijn reisorganisaties, verkeersbureaus, accommodatieverschaffers en leveranciers van fietsen, fietskleding, -kaarten en -accessoires. Kortom: elke fietsvakantie die de bezoeker kan bedenken, is op deze beursvloer volledig samen te stellen.

Culturele hoofdsteden

Voor geïnteresseerde fietsvakantiegangers zijn er vele mogelijkheden. Allereerst in eigen land. Groene vakanties zijn hier al bijna een vanzelfsprekendheid. Fietsroutes zijn er door heel Nederland, bijvoorbeeld van Groningen naar Limburg of langs de Fries-Groningse pronkkamers.

Het aanbod op de beurs blijft niet beperkt tot Nederland. Zo richt het zich ook op de culturele hoofdsteden van Europa, dit jaar maar liefst negen! Een liefhebber kan bijvoorbeeld een fietsvakantie IJsland combineren met een bezoek aan het grootste theater-en muziekfestival in Reykjavik in juni. Een andere boeiende combinatie is een bezoek aan het 1000-jarige Oslo, gecombineerd met een fietstrektocht over het 100 jaar oude fietspad Rallarvegen.

Pelgrimsroute

Een stuk zuidelijker kan de fietser een gedeelte van een pelgrimsroute in Noord-Spanje afleggen, de zogenaamde El Camino Francés, met als eindbestemming Santiago de Compostela. Dichter bij huis blijven is ook de moeite waard. In België is het Tuin- en Parkenjaar. Bij buurland Duitsland staat Johann Sebastian Bach in 2000 centraal.

Belangrijke plaatsen uit zijn leven vormen de route van een fietsreis: Eisenbach, Weimar en Leipzig met het Bach-museum en de Thomaskirche met koor.

De FietsVakantieBeurs geeft ook informatie over verre reizen. Er is veel mogelijk: avontuurlijk of compleet verzorgd, met eigen fiets erheen of ter plekke een route rijden.

Denk aan Cuba met de Salsaroute, Zimbabwe met een tocht naar de Victoria Falls, of Maleisië met goede wegen, een prima infrastructuur, dichte jungle, kampongs en mooie zandstranden.

Fietsverkiezingen

De moderne consument stelt hoge eisen aan het hoe, wat en waar van zijn vakantie.

De standhouders houden daar rekening mee door veel aandacht te besteden aan bijvoorbeeld veiligheid en milieu. Maar ook zaken als sportiviteit, hygiëne en vakantieplezier staan hoog in het vaandel.

Twee succesvolle, vaste onderdelen van de beurs staan dit jaar wederom op het programma. Bezoekers mogen de beste ligfiets en allround-vakantiefiets kiezen. Daarvoor kunnen zij een proefrit op het testparcours rond Merwestein maken. Vorig jaar kwamen de Snel Safari StTX en de Allight Modern-ligfiets als winnaars uit de strijd.

Gratis parkeren, gratis zwemmen

De FietsVakantieBeurs vindt plaats op 29 en 30 januari van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis, maar het beurscomplex is ook makkelijk per sneltram te bereiken vanaf Utrecht-Centraal Station. De entree bedraagt f 15,- voor volwassenen, f 12,50 met 65+ pas en f 5,- voor kinderen tot 12 jaar. Om er een echt `dagje uit' van te maken, is bij de entreeprijs een gratis bezoek aan het zwembad van het complex inbegrepen (dus zwemkleding meenemen!).

Noten aan de redactie (niet voor publicatie)

Voor verdere informatie kunt u bellen met beurscoördinator Mieke Sluijter van
Jacobse & Partners, tel. (030) 693 15 99.
Voor informatie of illustratiemateriaal kunt u ook contact opnemen met Wilma Lankhorst van Lankhorst Public Relations, tel. (024)
350 17 17.

ETOUR INDEX PERSBERICHTEN

Deel: ' FietsVakantieBeurs brengt wereld naar de bezoeker '
Lees ook