Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amersfoort/ Hoogland, 23 juli 2001

Nieuwe initiatieven, w.o. fietsvakantieroutes en 52 nieuwe dagroutes op fietssite!

Het fietsseizoen en het vakantieseizoen zijn volop begonnen. Reden voor 'Fietsen Een Twee Drie' (www.fietsen.123.nl) om met een aantal nieuwe initiatieven te komen.

Meerdaagse fietsvakantietochten worden steeds populairder. Daarom is op de pagina met fietsroutes in Nederland een nieuw overzicht 'Meerdaagse fietsvakantietochten opgenomen. Er zijn 16 routes genoemd. En natuurlijk informeert de fietssite in de rubriek 'Vragen en Antwoorden' over verschillende overnachtingadressen en kampeermogelijkheden. En over 'Fietsen en de trein'.

Het aantal fietsroutes in Nederland en België is de laatste maand spectaculair uitgebreid. Niet minder dan 52 nieuwe fietsroutes werden toegevoegd, waarvan 21 in België. Op de fietswebsite wordt nu het record-aantal van in totaal 321 fietsroutes beschreven. Voor de buitenlanders, op bezoek in Amsterdam, is zelfs een speciale Engelstalige versie van de fietsroute 'Ontdek Amsterdam, de stad van fietsers' ontwikkeld.

Daarnaast wordt de rubriek 'Actuele Fietsagenda' steeds populairder. Enkele tientallen één of meerdaagse fietsevenementen worden inmiddels aangekondigd.

Op 11 juli precies kon de 100.000-ste bezoeker bezoekers aan de website worden genoteerd, een mijlpaal! Dit aantal is inmiddels al weer met duizenden overschreden. Voor de kenners: het aantal 'pageviews' is aanzienlijk hoger dan 100.000. De meting van het aantal bezoekers vindt nl. niet plaats op onze eerste (inlog-)pagina, maar op de pagina 'Fietsroutes' om een zo betrouwbaar mogelijk beeld van het aantal individuele bezoekers te krijgen.

Door verschillende mensen is gevraagd, wat de reden is van het succes. Ons antwoord: de 1.2.3.-formule, waarnaar de website is genoemd, blijkt aan te slaan. Deze formule houdt in: 1.route (op internet) kiezen, 2. printen van de route en 3. fietsen! Fietsliefhebbers kunnen vanaf hun PC zo hun fietsroute (gratis!) uitzoeken en uitprinten. Bijkomend belangrijk voordeel blijkt, dat de routes op Internet actueel gehouden kunnen worden, wanneer bijvoorbeeld weer eens ergens een rotonde is aangelegd of een wijk wordt gebouwd. Met andere woorden: de website levert snel en gratis actuele fietsroutes!

De spectaculaire groei van het aantal bezoekers heeft zich overigens vooral dit jaar voorgedaan, nadat de fietswebsite op vele plaatsen waarderende recensies had gekregen. Gewaardeerd worden het no-nonsense karakter van de site zonder veel overbodige toeters en bellen, maar met adequate informatie over fietsen en fietsroutes. Vanaf 1 april werden daardoor een kleine 20.000 bezoekers per maand geteld.

Ook het aantal fietsenzaken zonder en met internetsites, dat wordt gepubliceerd, is uitgebreid tot respectievelijk 170 en 123.

Eén van de jongste loten aan de website is de 'Fietsnieuwsbrief', waarvan het vierde nummer hier als bijlage (in een Word-bestand) wordt toegevoegd. Het aantal abonnees is inmiddels gestegen tot meer dan 1600.

Nadere informatie:
Fietswebsite 'Fietsen rond Amersfoort, in Nederland en België', Gerrit Pruim,
Tolick 44,
3828 HE Hoogland,
tel.: 033-4804056
tel. mobiel: 0623228507
fax: 033-4890310
E-mail: fietsen@fietsen.123.nl
Internet: http://www.fietsen.123.nl

Deel: ' Fietswebsite dankt succes aan 1.2.3-formule '
Lees ook