Gemeente Purmerend

28 mei 2002 - Vernieuwing wegdek brug over Purmerringvaart - fileleed bijna voorbij

GROOTSTE FILELEED NA VRIJDAG 31 MEI VOORBIJ
De filevorming in de stad als gevolg van de werkzaamheden aan de brug over de Purmerringvaart zijn na deze week grotendeels voorbij. In de loop van de late vrijdagmiddag 31 mei is de rijstrook naar de Purmer - voorzien van een compleet nieuw wegdek - weer beschikbaar voor het gemotoriseerd ver-keer. De omleidingen in verband met de afsluiting van de brug leidde tot ongemak en extra reisduur voor buspassagiers en automobilisten.

De afsluiting van de burg over de Purmerringvaart was noodzakelijk om het aanbrengen van een wegdek van een speciaal soort asfalt mogelijk te maken. Dat kan alleen gedaan worden door een gespecialiseerd wegenbouwbedrijf in een beperkte periode van het jaar.

Volgende week gaan tegelijk de werkzaamheden aan de overige twee rijstroken van start. Dat heeft minder grote gevolgen, omdat het de Purmer uitgaand verkeer via de busbaan naar de Jaagweg wordt geleid. Daar vandaan is Amsterdam, maar ook de A7 bereikbaar. Een mobiele verkeersregelinstallatie zorgt voor een gedoseerde toeleiding van het verkeer de Jaagweg op. De route naar de A7 over de brug is tot en met vrij-dag 14 juni niet mogelijk. Alternatieve routes zijn aangegeven met omleidingsborden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Fileleed bij brug over Purmerringvaart bijna voorbij '
Lees ook