Ingezonden persberichtFileMaker Server 5.5 beschikbaar
Snelle, betrouwbare FileMaker database is nu ook verkrijgbaar voor Windows 2000, Mac OS X (Cocoa) en Linux

Utrecht, 31 juli 2001 -- De Engelstalige versie van FileMaker Server 5.5 is met onmiddellijke ingang verkrijgbaar. FileMaker Server 5.5 is krachtige multi-platformsoftware voor het beschikbaar stellen van FileMaker Pro 5 en Pro 5.5-databases.

Om tegemoet te komen aan de vraag naar multi-platform ondersteuning voor werkgroepen, ondersteunt FileMaker Server 5.5 ook Linux. Linux groeit snel als serverplatform van werkgroepen. FileMaker Server 5.5 draait ook onder Windows 2000 (logo-gecertificeerd), Windows NT (service pack 4), Mac OS X (native, de gebruikersinterface is ontwikkeld op basis van Cocoa, de object-georiënteerde technologie van Apple Computer) en Mac OS 8.6 en latere versies.

Om beter aan te sluiten op moderne IT-eisen zal FileMaker 5.5 authenticatie-routines bevatten van gasten op een Windows-domein en het LDAP-protocol (Lightweight Directory Access Protocol) ondersteunen.

FileMaker Server 5.5 kan als host fungeren voor 250 gelijktijdige FileMaker Pro 5 en 5.5 databasegebruikers en ondersteunt tot 125 openstaande FileMaker Pro 5 en 5.5 bestanden.

Nieuwe mogelijkheden in FileMaker Server 5.5
FileMaker Server 5.5 is gemakkelijk op te zetten en te installeren. FileMaker Server 5.5 gebruikt automatisch FileMaker Pro plug-ins naar FileMaker Pro 5.5 clients in een TCP/IP netwerk. Een enkele aanpassing van een plug-in op de server, wordt meteen toegepast op alle gebruikers van de FileMaker-oplossing.

Netwerkbeheerders kunnen FileMaker Server 5.5 op een LDAP-server registreren voor een gemakkelijke aanmelding van FileMaker Pro 5.5 en de IT-afdeling kan deze manier beter de database beheren. Wanneer ontwikkelaars en netwerkbeheerders werkzaam zijn op FileMaker Pro database files in de single-user modus, kan de FileMaker Server zodanig worden ingesteld dat de bestanden automatisch worden gehost. Vanuit FileMaker Server 5.0 levert FileMaker Server 5.5 ook automatisch gecentraliseerde database back-ups en sluit inactieve gebruikers af.

Prijzen en systeemeisen
FileMaker Server 5.5 is momenteel verkrijgbaar in een Engelstalige versie via de geautoriseerde dealers. De verkoopprijs van FileMaker Server 5.5 is, exclusief BTW, f 2.708,36 (1229 euro) en voor de upgrade f 1.320,02 (599 euro).

De systeemeisen zijn te vinden op
http://www.filemaker.com/downloads/pdf/datasheet_fms.pdf

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor Web-publishing- en werkgroep-databases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor Web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de database-softwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
(030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
(020) 421 05 65Deel: ' FileMaker database ook voor Windows 2000, Mac OS X en Linux '
Lees ook