Ingezonden persberichtFileMaker Mobile 2 nu beschikbaar

Functionele interface en nieuwe kenmerken zorgen voor snelle en gemakkelijke gegevensuitwisseling van mobiele informatie

Utrecht, 29 mei 2002 - FileMaker maakt bekend dat FileMaker Mobile 2 Companion voor het Palm-besturingssysteem met onmiddellijke ingang verkrijgbaar is. De nieuwe software stelt gebruikers van FileMaker Pro 5.5 v2 databases in staat om gegevens uit te wisselen tussen hun desktop computer en hun Palm-zakcomputer en de informatie gelijk te houden.

FileMaker Mobile 2 biedt gebruikers van het Palm-besturingssysteem een functionelere interface. De software ondersteunt de besturingssystemen Mac OS X, Mac OS en Windows.

FileMaker Mobile 2 biedt een eenvoudige mobiele oplossing voor kantoor- of thuisinformatie. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk de gegevens van hun FileMaker-database selecteren en deze in de Palm-zakcomputer laden. Naderhand kunnen de databasegegevens tussen de handheld en de PC worden gesynchroniseerd via de Palm HotSync-verbinding.

Verbeteringen ten aanzien van data en interface
FileMaker Mobile 2 gebruikers kunnen tot 50 velden per record uit hun FileMaker Pro 5.5 v2 database op hun PC naar de Palm-zakcomputer laden.

Er zijn zes nieuwe manieren om gegevens op de Palm-handheld in te voeren:
* Pop-Up Menus, Pop-Up Lists en enkele Check Boxes kunnen worden overgezet van de desktop database, waardoor data-invoer snel en accuraat op de handheld kan worden uitgevoerd.

* Telefoonnummers uit het Palm OS adresboek kunnen direct worden ingevoerd in FileMaker Mobile 2.


* De datum- en tijdssuggestie zorgt voor snelle en accurate invoer van activiteiten in de agenda.

* De opmerkingen-optie biedt meer invoerruimte bij bepaalde velden, wat de invoer van gegevens vergemakkelijkt.

FileMaker Mobile 2 vereenvoudigt het bekijken van en het bladeren door de gegevens:

* Het bekijken van kolommen is makkelijker omdat de gebruiker een eerste, belangrijke kolom kan vastzetten.

* Gebruikers van Sony CLIE- en HandEra 330-handhelds kunnen via FileMaker Mobile 2 makkelijk navigeren met hun Jog Wheel of Jog Dial.

Prijzen, systeemeisen en platform-ondersteuning
De nieuwe FileMaker Mobile heeft een adviesprijs van 68,10. Licentiehouders van FileMaker
Mobile 1 komen in aanmerking voor een kosteloze opwaardering naar FileMaker Mobile 2
(zie http://www.filemaker.nl/products/mbl2_home.html). Wie opwaardeert naar FileMaker Pro 5.5 om die in combinatie met FileMaker Mobile 2 te kunnen gebruiken, profiteert van de tijdelijke aanbieding die 55,00 korting biedt (meer gegevens zijn te vinden op http://www.filemaker.nl/promos/).

FileMaker Mobile 2 dient te worden gebruikt in combinatie met FileMaker Pro 5.5 v2 en handhelds die gebruik maken van het Palm OS 3.1-besturingssysteem. Op de desktop computer is Windows 2000, Me, 98, 95, NT 4.0, Mac OS X versie 10.1 of Mac OS 8.1 9.1 vereist. Overige systeemvereisten zijn te vinden op
http://www.filemaker.nl/products/mbl2_requirements.html.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen waarmee ze hun projecten cordineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie:
Lubbers & De Jong B.V. FileMaker Benelux Marije Verdouw Ive Defaix marije@l-dj.nl ive@smp.nl t: (020) 421 05 65 t: (030) 241 33 23Zoekwoorden:

Deel: ' FileMaker Mobile 2 beschikbaar '
Lees ook