Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FileMaker Pro 6 biedt gemakkelijke import en beheer van digitale beelden en gentegreerde XML-ondersteuning

- universele data-uitwisseling dankzij XML import/export
- nieuwe gebruiksvriendelijke kenmerken maken werkgroepen creatiever en productiever

Utrecht, 10 juli 2002 -- FileMaker introduceert de nieuwe versie van haar databasesoftware, FileMaker Pro 6. FileMaker Pro 6 biedt gemakkelijke opmaakprofielen en middelen om informatie te verzamelen, te beheren en te delen.

Nieuw in FileMaker Pro 6 is de mogelijkheid om grote aantallen beelden van een map in een database te importeren en alleen voor Max OS X gebruikers om digitale beelden en gegevens van de beelden van digitale fotocamera's vast te leggen. Het vereenvoudigen van de stappen om beelden toe te voegen, versterkt FileMaker's positie in het beheren van multimedia en deze gebruiksvriendelijke kenmerken maken werkgroepen creatiever.

Dankzij de gentegreerde XML (eXtensible Markup Language) import- en exportmodule in FileMaker Pro 6, is grenzeloze informatie-uitwisseling mogelijk. De brede ondersteuning van de XML-standaarden betekent dat FileMaker kan integreren en gegevens kan uitwisselen met veel toepassingen, zonder complexe en dure omzettingen van bedrijfseigen formaten.

Mogelijkheden met XML
FileMaker Pro 6-gebruikers kunnen gegevens van op XML-gebaseerde web-toepassingen vinden, rekenkundige gegevens uit QuickBooks importeren, of een zoekopdracht uitvoeren op diverse databases binnen de organisatie zonder de inzet van ODBC-drivers. Met het exporteren van XML kunnen FileMaker Pro 6-gebruikers informatie delen met gebruikers van andere toepassingen, bijvoorbeeld het exporteren van geformatteerde FileMaker-bestanden naar een email of naar een Microsoft Excel-bestand of toepassingen met documentautorisatie.

Alle FileMaker Pro 6-gebruikers hebben voordeel van de verbeterde productiviteit die Pro 6 biedt. Gebruikers en ontwikkelaars besparen tijd en zijn creatiever met de nieuwe mogelijkheden, zoals de snelle opmaak en aanpasbare dialoogvensters.

"Door de toevoeging van XML-ondersteuning, biedt FileMaker grote voordelen aan werkgroepen binnen organisaties," aldus Ron Schmelzer, senior analist bij ZapThink, een groep van XML-analisten. "FileMaker's gebruiksgemak gecombineerd met de uitgebreide XML-ondersteuning maken het een ideaal platform voor werkgroepen die hun productiviteit willen verbeteren binnen de bedrijfs IT-omgeving."

Nederlandse klanten over FileMaker Pro 6
"Gartner Consulting gebruikt FileMaker vanwege de mogelijkheden om snel en betrouwbaar consultancy databases op te zetten. Alleen FileMaker biedt voldoende return-on-investment als consultancy-tool," aldus Michiel Malotaux, Director Consulting van Gartner Nederland.

Pieter Dingjan, IT-projectmanager bij Endemol zegt: "Wij gebruiken FileMaker al jaren vanwege het gebruiksgemak. Met FileMaker Pro 6 kan Endemol digitale illustraties eenvoudig importeren en beheren."

Meer reacties van klanten over FileMaker Pro zijn te vinden op www.filemaker.com/customers/customer_comments.html of www.filemaker.nl/customers

Gemakkelijk import en vastleggen van digitale beelden FileMaker Pro 6-gebruikers die op Mac OS X werken, kunnen beelden vastleggen en het afbeeldingsformaat (Exif-gegevens) van deze beelden, zoals datum- en tijdsgegevens, direct van de digitale camera naar de database te sturen. Het vastleggen van de beelden vereist geen softwareprogramma van de camera en herkent de camera's die door Mac OS X worden ondersteund. Meer informatie is ook te vinden op de website www.apple.com/macosx/whatyoucando/applications/imagecapture.html.

Met een paar klikken kunnen digitale beelden in de FileMaker-database worden gemporteerd. Na het downloaden van een fotorolletjes van de digitale camera naar de computer, kan de gebruiker in een stap alle
-of enkele- beelden importeren in de FileMaker-database.
Nieuw product, zelfde bestandsformaat
De adviesverkoopprijs van FileMaker Pro 6 is 349,00 (opwaardering 179,00). FileMaker Pro 6 heeft hetzelfde bestandsformaat als FileMaker Pro 5 en 5.5, zodat FileMaker Pro 6-oplossingen werken op FileMaker Server 5 en 5.5. De huidige softwareversie van FileMaker Server 5.5 ondersteunt FileMaker Pro 5, 5.5 en 6.

FileMaker Pro 6 Unlimited
FileMaker Pro 6 Unlimited, software voor publicatie van FileMaker-databases met een ongelimiteerd aantal internetgebruikers op het internet of op het bedrijfsintranet (FileMaker Pro 6 ingesloten), is ook vanaf vandaag beschikbaar. Dankzij de toegankelijkheid van databronnen via XML-import, digitaal beeldbeheer en de verwerking van grote hoeveelheden tekst, beelden en filmbestanden, kunnen FileMaker Pro 6 Unlimited-gebruikers gemakkelijk en snel gegevens uit meer bronnen op het web publiceren.

De adviesprijs is 1229,00 en voor de opwaardering 599,00. Licentiehouders van FileMaker Pro 5.5 Unlimited komen in aanmerking voor een teruggave van 375,00 wanneer zij voor 31 december 2002 opwaarderen naar FileMaker Pro 6 Unlimited. Ook zijn licentie-overeenkomsten beschikbaar. Meer informatie over teruggave zijn te vinden op www.filemaker.com/promos.

FileMaker Developer 6
Bij FileMaker Developer 6, software voor het ontwikkelen van professionele FileMaker-oplossingen, is ook FileMaker Pro 6 ingesloten. FileMaker Developer 6 bevat een script debugger, een database-ontwerprapport en een ontwikkelmiddel. FileMaker Developer 6 zal in september 2002 beschikbaar zijn.

Systeemvereisten
FileMaker Pro 6 heeft de logocertificatie 'ontwikkeld voor Windows XP', en draait op Windows 2000, 98, NT 4.0 (Service Pack 6) en Me (Windows 98, NT 4.0, 2000, of XP vereist voor Web Companion en ODBC); en op Mac OS X, Mac OS 8.6 tot 9.2 (Mac OS 8.6 of later vereist voor Web Companion en ODBC). Meer informatie is te vinden op
www.filemaker.com/products/fm_requirements.html.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen waarmee ze hun projecten cordineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie is te vinden op www.filemaker.nl

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PR-bureau
Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65Deel: ' FileMaker Pro 6 biedt import en beheer van digitale beelden '
Lees ook