Gemeente Gent

' T h e M a l t e s e F a l c o n ' i n C i n é P a l a c e (31/08/2001)

In Ciné Palace, het filmzaaltje van het MIAT, wordt op 9 september de film The Maltese Falcon vertoond (US, 1941, z/w). Regie: John Huston, vertolking: Humphrey Bogart, Sydney Greenstreet, Peter Lorre en Mary Astor.

Het scenario van de film is gebaseerd op het klassieke detectiveverhaal The Maltese Falcon van Dashiell Hammett. The Maltese Falcon speelt zich af in een corrupt en gewelddadig San Francisco, met Humphrey Bogart in de rol van de hardgekookte detective Sam Spade. In opdracht van een schijnbaar onschuldige Mary Astor gaat hij op zoek naar het met juwelen beklede beeldje van een Maltese valk. Jagen eveneens op dit kostbare kleinood: de decadente Mr. Cairo (Peter Lorre) en de samenzweerderige Fat Man (Sydney Greenstreet). Alle geïnteresseerden gaan letterlijk over lijken om het beeldje te veroveren, maar hun zoektocht zit vol verrassingen en onverwachte wendingen

The Maltese Falcon was de eerste succesvolle samenwerking tussen Bogart en regisseur John Huston. Enkele jaren later, in 1947, tekenden zij voor een tweede klassieker, met name The Treasure of the Sierra Madre.

Praktisch

De film begint om 10 uur en de toegangprijs bedraagt 100 frank. Het zaaltje Ciné Palace telt 40 plaatsen. Reserveren wordt voorlopig niet gedaan.

Informatie

Museum voor Industriële Archeologie en Textiel, Minnemeers 9, 9000 Gent,

tel. (09)223 59 69, fax (09)233 07 39, e-mail museum.miat@gent.be

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

Deel: ' Film The Maltese Falcon in Ciné Palace, Gent '
Lees ook