Ingezonden persbericht


Persbericht

"De weerspiegeling van de Hollandse draak"

Een Nederlands Chinees filmforum met ¡®Jacky¡¯ van Fow Pyng Hu

Jongeren organisatie nederlandse chinezen (jonc) organiseert op zondag 30 maart in Theater Lantaren/Venster (Gouvernestraat 113) in Rotterdam een filmforum met de klassieker "Jacky" van de Nederlands-Chinese filmmaker Fow Pyng Hu.

Het filmforum begint om 12.30 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. De entree voor houders van de Rotterdampas, studenten, jonc-leden en -donateurs is 7 Euro per persoon. Alle andere bezoekers betalen 8 Euro. Tel. kassa: 010-2772277. Kijk voor meer informatie op www.jonc.nl

Na het bekijken van de film gaat een panel onder leiding van Frénk van der Linden met de zaal in debat. Achter de tafel zitten de filmmaker Fow Pyng Hu, NRC-recensent Hans Beerekamp en docente Anne Sytske Keijser van de Universiteit Leiden.

"Jacky" van Fow Pyng Hu
"Jacky" is het debuut van de Amsterdamse cineast Fow Pyng Hu. De film vertelt het verhaal van de 25-jarige Chinese Nederlander Jacky, gespeeld door Hu zelf. Hij is het tegenovergestelde van het stereotype beeld van de hardwerkende ambitieuze Aziaat. De jongen heeft een baan als koffie- en broodjesverkoper in de trein. Erg leuk is het werk niet. Jacky zit zijn tijd in de trein uit en eet ondertussen zijn eigen koopwaar op. Aan het rustige leventje komt een eind, wanneer zijn moeder besluit dat het tijd voor hem wordt om te trouwen. Haar zoon ziet er geen brood in, maar ze zet door en laat een meisje uit China overkomen. Jacky trekt met haar in een kale nieuwbouwflat, maar zijn nieuwe vrouw kan hem nauwelijks interesseren. Het filmfestival van Cannes vertoonde "Jacky" twee jaar geleden binnen het programma "Certain Regard".

Fow Pyng Hu (1970) is van huis uit grafisch ontwerper. Na een cursus filmmaken in New York volgde hij de opleiding Audiovisuele Studies aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij maakte een aantal video- en korte films en de lange speelfilms "Jacky" en "The Paradise Girls".

filmografie:
Cola Lovers (1995), Noodle (1996), Sunny Afternoon (1997), Delicious Lettuce (1997), Atomic Boy (1997), Jacky (2000), The Paradise Girls (2003)

Voor publicatie:
Bel voor meer informatie met:
Aernout Bouwman
06-48473713

Deel: ' Filmforum 'De weerspiegeling van de Hollandse draak' '
Lees ook