Finale Mijndomein Miss Nerdverkiezing 2011


Gouda, 20110322 -- Mijndomein.nl houdt vrijdag 25 maart om 20.00 uur de finale van de Miss Nerdverkiezing 2011 te Canvas in Amsterdam.

Journaliste Anita de Rover startte in januari voor Mijndomein.nl met de organisatie van de Miss Nerd verkiezing 2011. Het doel van de verkiezing was zoveel mogelijk vrouwen te vinden die beroepsmatig zeer ervaren zijn met computers en hen in de schijnwerpers te zetten. De zogeheten vrouwelijke nerds zijn volgens de journaliste moeilijk te vinden. ‘Toch wordt een groot deel van het internet beheerst door vrouwen. Vooral vrouwen maken professioneel gebruik van sociale media om hun werkgebied uit te breiden.’

Mede-eigenaar van mijndomein.nl Henkjan de Krijger wilde zijn website lenen aan Anita de Rover als platform voor deze verkiezing. ‘Wij hebben nagenoeg geen vrouwelijke ontwikkelaars  in dienst en zouden dat wel graag willen. Op deze manier kunnen wij ook kennismaken met de vrouwelijke ICT’ers’, aldus de Krijger.

Vijfenveertig vrouwelijke ICT’ers meldden zich aan voor de contest en werden geïnterviewd over o.a. de vooroordelen die heersen wat betreft vrouwen en computers.  De afgelopen weken was er de gelegenheid om online op de deelneemsters te stemmen op de website van mijndomein.nl.

Uit de 45 deelneemsters worden de vijf dames die de meeste stemmen hebben, genomineerd. Daarnaast kiest mijndomein.nl ook vijf deelneemsters die naar hun mening de titel Miss Nerd verdienen.

‘Wij letten hierbij op verschillende eigenschappen. Passie, de bereidheid steeds bij te leren en doorzettingsvermogen zijn voor ons belangrijk’, vertelt de Krijger.

Vrijdagavond zullen de tien genomineerden zich voorstellen en elkaar punten gaan geven. Zij kiezen dus uiteindelijk zelf de winnares.

mijndomein.nl


Deel: ' Finale Mijndomein Miss Nerdverkiezing 2011 '
Lees ook