Finale Miss Regio verkiezing 31 maart 2007 in Almelo


Miss Regio 2007: kleine modellen succesvoller dan ooit

ALMELO, 20070328 -- Op 31 maart 2007 vindt de vijfde Miss Regio finale plaats in Dans en Partycentrum Elkerbout in Almelo. Twintig dames onder de 1 meter 74 strijden om de titel Miss Regio en hopen zo een vliegende start te maken met een carri?re in de showbizz en modellenwereld. Vrijwel alle Nederlandse regio's zijn in de kandidatenlijst vertegenwoordigd. Er is nog een beperkt aantal kaarten voor de finale beschikbaar. Deze zijn te verkrijgen bij Dans - en Partycentrum Elkerbout.

De vijfde Miss Regio finale wordt extra bijzonder door het optreden van Street Dance groep 'nSane, Riverdance groep Elkerbout en zangeres Tanje Klerkx. 'nSane werd tweede in de Street Dance 2007 wedstrijd bij de Sond in Oldenzaal. Naast de optredens van de Missen vindt er dit keer weer een grote uitgebreide kindermodeshow plaats. Ook treden er drie jongens op met Jumpstyle en drie kleine meisjes met Jazzballet.

 [groepsfoto copyright Paul Jongsma] De jury wordt dit jaar gevormd door Emely Groothuis van Emely Nagelstudio in Almelo, modefotograaf Ivo Rikkert, winnares miss regio 2006, Jelena Petrova, modellenfotograaf Willem van Walderveen, kapster Feride Cetin en personal trainer en fitnessinstructrice Tamara Schuurhuis.

De presentatie van Miss Regio 2007 wordt verzorgd door dj Marcel Veldman, bekend van het programma Veldmantime op Radio Almelo en de gelijknamige drive-in show.

Minimumlengte

De Miss Regio verkiezing is bestemd voor modellen of aankomende modellen, tussen de 16 en 26 jaar die kleiner zijn dan 1 meter 74. De verkiezing is vijf jaar geleden ontstaan als protest tegen deze minimumlengte die in de modellenwereld als norm wordt beschouwd. Het evenement heeft inmiddels met veel succes landelijke bekendheid verworven.

De aanhoudende successen van de Missen, ook van degenen die niet als eersten eindigden, laat volgens de organisatie, Stichting de Vlinder, zien dat die lengte een carri?re toch zeker niet in de weg hoeft te staan. "In het begin riep iedereen nog dat het gedoemd was te mislukken. Nu staan de opdrachtgevers bij wijze van spreken in de rij," aldus Susan Stundebeek, die het evenement vanaf het begin heeft opgezet samen met dochter Cindy Beunk en het vaste team van Miss Regio. "Het groeiend aantal enthousiaste sponsors dat uit de mode- en evenementenwereld zelf komt, bewijst dit nog eens."

Borsato

De winnares van Miss Regio 2006, Jelena Petrova, die tijdens de finale de prijzen uitreikt aan de nieuwe Missen, is een zeer sprekend voorbeeld van hoe het een model kleiner dan 1 meter 74 tegenwoordig kan vergaan. "Nadat ik gewonnen had bleek dat voor meiden die net als ik niet zo lang zijn, het modellenwerk niet ophoudt. Modellenwerk bestaat niet alleen uit de modeshows. Het heeft vele andere kanten en dus mogelijkheden. Ik ben blij dat de modellenwereld dat heeft leren zien."

Via Miss Regio liep de winnares van 2006 mee in allerlei shows en poseerde voor diverse bedrijven en bladen. Ze figureerde daarnaast in clips van Marco Borsato (Rood), en Di-Rect (A good thing). Ook figureerde ze in verschillende TV-programma`s waaronder het wetenschappelijke "Hoezo" dat vanaf 30 mei 2007 te zien is.

"Mijn grootste modeshow van het afgelopen jaar was tijdens de Amsterdam Fashion Week voor het merk Der Kommissar, dat ook voor veel publiciteit zorgde. Dat kan ik doen omdat ze ontdekten dat ik voor mijn lengte erg lange benen heb, iets dat zonder het 'Miss Regio-effect' waarschijnlijk niet was opgevallen!"


Missen kiezen voor McDonald's

De organisatie van de Miss Regio verkiezing heeft McDonald's Almelo benaderd voor het verzorgen van het eten voor de Missen. Voor sommigen zal dit een rare keuze zijn aangezien voeding van McDonald's en goed op hun figuur lettende Missen niet goed samen lijken te gaan. Maar dit beeld van McDonald's is verouderd, de misses geven zelf aan dat zij regelmatige bezoeksters zijn van McDonald's. McDonald's past tegenwoordig goed in een gevarieerd eetpatroon.

De finalisten van de Miss Regio Verkiezing 2007 zijn:

1e Petra Booi (geb. 1983) uit Leeuwarden (Friesland)
2e Janou Bruins (geb. 1988) uit Hardenberg (Overijssel)
3e Yvette Eberhard (geb. 1989) uit Lattrop (Overijssel)
4e Nora Gouma (geb. 1986) uit Enschede (Overijssel)
5e Haifa Haidery (geb. 1989) uit IJsselstein (Utrecht)
6e Tamara Hoogeveen (geb. 1990) uit Hilversum (Utrecht)
7e Ginny Janssen (geb. 1985) uit Nijmegen (Gelderland)
8e Sarina Knaap (geb. 1990) uit Den Haag (Zuid-Holland)
9e Inge Lusseveld (geb. 1986) uit Daarlerveen (Overijssel)
10e Amanda Modejong (geb. 1986) uit Vroomshoop (Overijssel)
11e Iris Nibbering (geb. 1987) uit Houten (Utrecht)
12e Annemiek Nitrauw (geb. 1985) uit Hattem (Gelderland)
13e Surya Panday (geb. 1986) uit Utrecht (Utrecht)
14e Pricilla Schouten (geb. 1985) uit Ridderkerk (Zuid-Holland)
15e Paula Stevens (geb. 1986) uit Enschede (Overijssel)
16e Jessica Jane Toldo (geb. 1987) uit Apeldoorn (Gelderland)
17e Anne ter Beek (geb. 1990) uit Almelo (Overijssel)
18e Ellen Vovk (geb. 1984) uit Groesbeek (Gelderland)
19e Marsha von Winckelmann (geb. 1987) uit Rotterdam (Zuid-Holland)
20e Veronique van der Wal (geb. 1983) uit Almelo (Overijssel)


De prijzenpot ziet er dit jaar als volgt uit:

1e winnares Miss Regio 2007
Een reis naar Parijs aangeboden door al ons sponsoren
Een mooi kado aangeboden door ICI PARIS XL, Almelo
Een bikini aangeboden door Intersport Megastore, Hengelo
Een fotoshoot van Willem van Walderveen
Een waardebon creative photo-shoot van fotograaf Paul Jongsma
Een cadeau wordt aangeboden door Ami Kappers Nijverdaal
Een glas champagne van Wijnkelder.com Oldenzaal
Bloemen van Alex Bloemkado Almelo
Een galajurk van Miss Mary voor de helft van de prijs

2e winnares Miss Regio 2007
Een mooi kado aangeboden door ICI PARIS XL, Almelo
Een bikini aangeboden door Intersport Megastore, Hengelo
Een cadeau wordt aangeboden door Ami Kappers Nijverdaal
Een glas champagne van Wijnkelder.com Oldenzaal
Bloemen van Alex Bloemkado Almelo

3e winnares Miss Regio 2007
Een mooi kado aangeboden door ICI PARIS XL, Almelo
Een bikini aangeboden door Intersport Megastore, Hengelo
Een cadeau wordt aangeboden door Ami Kappers Nijverdaal
Een glas champagne van Wijnkelder.com Oldenzaal
Bloemen van Alex Bloemkado Almelo

Alle Missen krijgen een kadobon aangeboden door Intersport Megastore Hengelo
Een glas champagne van Wijnkelder.com Oldenzaal
bloemen van Alex bloemkado

Website www.missregio.nl

Zaal Open 19.00
Aanvang 20.00
Entree 7.50


De Miss Regio Verkiezing 2007 is mogelijk geworden dankzij de medewerking van: Alex' Bloemkado - Alien Trick - Almelo Nieuws - AMI Kappers - Drukkerij Bosch & Fikkert - Elkerbout: Dans en Partycenter - Fifty Fifty Store - G_Street - ICI Paris XL - Improve Tuning - Intersport Mega Store - Ivo Rikkert - JeeJar - Jacq's Mode - Kin's Gym - Kapsalon G?L'PERihan - McDonald's Almelo Oost - Mega Sound - Miss Mary - Nieuwsbank interactief persbureau - Nagelstudio Emely - Oranje Kledingreparatie - Ramona Brand: Fashion Model - Tamara Fitness Instructrice - Almelo's Weekblad Ruiten 3 - de Wijnkelder - Willem van Walderen.

Bijlage:

JURYLEDEN MISS REGIO VERKIEZING 2007

Hoofdjurylid Emely Groothuis

Hoofdjurylid is Emely van het gelijknamige bedrijf Emely Nagelstudio. Bij haar is in 2002 Miss Regio heel spontaan ontstaan. Stichting de Vlinder is haar erg dankbaar dat zij voor de vierde keer zitting neemt in de jury.

Modefotograaf Ivo Rikkert
Modefotograaf Ivo Rikkert, jonge dertiger, die het modevak als professionele modefotograaf op zijn duimpje kent en nu al voor het vierde jaar jureert. Ivo heeft veel vertrouwen in het concept van Miss Regio.

Winnaar Miss Regio 2006
Winnares van Miss Regio 2006, Jelena Petrova, heeft sinds haar verkiezing al meerdere grote opdrachten gehad en was het gezicht van Fabulous Miss Regio 2006. Zij loopt nu een afstudeerstage bij een advocatenkantoor in Den Haag. Het is haar een hele eer om Miss Regio 2007 te kronen.

Willem van Walderveen
De bekende modellenfotograaf Willem van Walderveen heeft in samenwerking met Zeppmodels.com en Miss Regio al meerdere misses gefotografeerd voor verschillende opdrachten in Nederland, meestal van bladen, tijdschriften en reclame campagnes.

Kapster Feride Cetin
Kapster Feride Cetin is een allround gediplomeerd kapster. Deze nog jonge zelfstandig ondernemende moeder heeft zich gespecialiseerd in lang- en kort haar, bruidkapsels- en modelwerk. Zij heeft nu al vele prijzen en awards gewonnen. In 2001 werd zij Nederlandse kampioen, in 2006 heeft ze tweemaal de tweede prijs gehaald in de Exclusively Professional Salon Awards 2006.

Tamara Schuurhuis
Tamara Schuurhuis is van beroep personal trainer en fitnessinstructrice en ze woont in Vroomshoop. Met turnen heeft zij elf keer de eerste plaats gewonnen van Overijssel. Ook deed ze mee aan de fitness wedstrijden in Delfzijl 2006 en haalde daar de tweede plaats als Miss Fitness model 2006. Afgelopen zondag 25 maart 2007 haalde ze de tweede plaats in de klasse Miss Fitness Aerobic 2007.


Deel: ' Finale Miss Regio verkiezing 31 maart 2007 in Almelo '
Lees ook