Finalist IT Group en Hippo partners in open source


ROTTERDAM, 20090902 -- Tjeerd Brenninkmeijer, CCO Hippo, en Okke van 't Verlaat, CTO Finalist IT Group, hebben met plezier de handtekeningen onder het partnercontract gezet. Finalist biedt Hippo CMS aan, implementeert Hippo oplossingen en ondersteunt Hippo implementaties. Maar juist door het partnerschap kan Finalist haar klanten nog beter bedienen en is Hippo een kundige open source implementatiepartner rijker.

Sinds de opkomst van open source opereert Finalist als pionier om open source software op maat te realiseren voor het bedrijfsleven, overheids en non-profit organisaties. Finalist is verheugd met het partnerschap. Zij ziet Hippo als een waardevolle toevoeging aan het aanbod van open source CMS en portal oplossingen die elk op hun expertise krachtig inzetbaar zijn. Hippo 7 is veelbelovend en het ligt in de lijn der verwachting dat dit CMS een prominente plaats in het open source aanbod van Finalist gaat veroveren.

Okke van 't Verlaat, CTO Finalist IT Group: "De kracht van Hippo is dat het naadloos integreert met Jetspeed, de open source portal van Apache. Hierdoor wordt het mogelijk om goede intranet- en internetoplossingen neer te zetten. En dat is een welkome aanvulling in ons assortiment van open source CMS & portal oplossingen."

Beide bedrijven beamen dat hun cultuur en visie bijzonder goed bij elkaar aansluiten. Zo stelt Tjeerd Brenninkmeijer: "Finalist staat bekend als organisatie die gaat voor kwaliteit. Het participeren en bijdragen aan een open source project om het gezamenlijk beter te maken, zit in de genen van Finalist. We verwachten dan ook samen veel succesvolle projecten te realiseren."

Onlangs startte Finalist met de realisatie van Hippo voor de bouw van een nieuw inter-, intra- en extranetsite voor het Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden, het CBI. Het Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden is een agentschap van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en onderdeel van Ontwikkelingssamenwerking. Het CBI coacht en traint het MKB in ontwikkelingslanden en helpt hen met het betreden van de Europese markt.

Finalist: never stop developing!
Finalist IT Group is een Nederlandse IT dienstverlener in applicatieontwikkeling en onderhoud, consultancy, CMS & portal oplossingen, support en offshoring. Toonaangevend door haar open source, Java en Ruby maatwerk software oplossingen. Finalist werd in 1994 opgericht door onze huidige Algemeen Directeur Jean-Luc van Hulst. In Nederland werkt Finalist met 70 collega's verdeeld over kantoren in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Finalist is tevens gevestigd in New York (V.S.) en Beijing (China). Ruime ervaring en passie voor softwareontwikkeling zorgt ervoor dat we de expertise van de nieuwste technologie beheersen en met visie snel en zorgvuldig in kunnen zetten. Voor meer informatie bezoekt u: www.finalist.com

Hippo
Hippo helpt bedrijven bij het beheer van en de toegang tot informatie, de bescherming van gevoelige gegevens, het delen van kennis, het optimaliseren van samenwerking en vermindering van operationele kosten door middel van zijn Content Management en Portal technologie. Door open source technologie te combineren met vergaande support, biedt Hippo de flexibiliteit, innovatie en robuustheid van open source software in combinatie met de stabiliteit, bereik en de kwaliteit van de dienstverlening van een zeer ervaren leverancier. Hippo is actief betrokken bij verschillende belangrijke standaardisering inspanningen zoals JSR 283, 286 en 301. Tien leden van het Hippo team zijn Apache committers en drie personen zijn members van de Apache Software Foundation. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en heeft momenteel wereldwijd klanten in het onderwijs, bij de overheid en in de bedrijfstakken uitgeverij, retail en financile diensten. In 2007 en 2008 stond Hippo in de Fast 50 van Deloitte Technology. Hippo heeft ruim 50 medewerkers gevestigd in haar Europese hoofdkantoor in Amsterdam en de Amerikaanse vestiging in San Francisco, California. Voor meer informatie bezoekt u: www.onehippo.com


Deel: ' Finalist IT Group en Hippo partners in open source '
Lees ook