Finalisten en jury gekozen voor de 'ASPire Awards' van het ASP Industry Consortium

Amsterdam,26 september 2001 - Het ASP Industry Consortium maakt vandaag de namen bekend van de 14 finalisten van de tweede, jaarlijkse ASPire Awards, voor de 'best practices' in de application service provider-branche. Het Consortium heeft tevens de vijf leden benoemd van de onafhankelijke jury die de finalisten zal beoordelen en de vijf winnaars zal aanwijzen, waarvan de namen volgende maand bekend worden gemaakt.

De ASPire Awards worden toegekend in vijf categorieën: Delivery and Enablement, Innovative Technology - Wireless, Integration, Management and Operations, en Service Satisfaction. Kandidaten hebben praktijkgevallen ingediend waaruit de uitnemende prestaties in de gekozen categorie blijken en laten zien hoe aan elk prestatiecriterium is voldaan zoals bepaald door het Best Practices Committee van het Consortium. De leden van het Best Practices Committee werken in afzonderlijke teams voor elke categorie en kiezen in elke categorie drie finalisten. Alleen in de Wireless-categorie werden twee participanten gekozen.

Vervolgens worden uit deze finalisten de winnaars van de ASPire Awards gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit gerenommeerde experts uit de ASP-branche van buiten het Consortium.

Deze onafhankelijke jury bestaat uit:


* Meredith Whalen - Program Manager, Internet Services and Application Service Providers, International Data Corp. (IDC)
* Ben Pring - Principal Analyst, IT Services, Gartner Dataquest
* Matthieu Pelissie du Rausas - Principal, McKinsey & Co., Paris
* Jeb Bolding - Senior Consultant, Enterprise Management Associates (EMA)
* David Yew - Lead Analyst, International Data Corp. (IDC), Asia/Pacific, ASP Practice
"We zijn vereerd dat we deze hooggekwalificeerde juryleden hebben, die hun tijd willen geven om de beste binnen de ASP-branche te helpen kiezen," zegt Reza Ghorieshi, Global Technical Strategist van IBM en Chairman van de Best Practices Committee. "Zij hebben zeer veel kennis van zaken en doordat zij aan het proces deelnemen is de hoogste kwaliteit en integriteit verzekerd."

De finalisten zijn, per categorie:
Delivery and Enablement:

* NIMETA - Hospitality's eCommerce Solution, Moskou
* Community TechKnowledge, Inc. (CTK, Inc.), Austin, Texas, USA
* Abridean Inc., Halifax, Nova Scotia, Canada
Innovative Technology - Wireless:

* MH2Technologies, Ltd., Addison, Texas, USA

* Isovia, Boston, Mass., USA
Integration:

* IBM , Armonk, New York, USA

* ASP-One Europe, Paris, France

* Siemens Medical Solutions Health Services, Malvern, Penn., USA Management and Operations:

* Multrix, Amsterdam

* BMC Software, Houston, Texas

* SilverBack Technologies, Inc., Billerica, Massachusetts Service Satisfaction:

* Interpath Communications, Inc., Research Triangle Park, North Carolina
* Yube, Santa Clara, Californië

* Siennax, Amsterdam

"De kandidaten voor de ASPire Awards dit jaar hebben allemaal de buitengewone waardepropositie laten zien die het ASP-model te bieden heeft," zegt Gopan Madathil, director product management van Agilent Technologies en voorzitter van de ASPire Awards Committee. "Het is ook evident dat ASP een werkelijk wereldwijd bedrijfsmodel is geworden. Dit jaar hebben we bij de finalisten vertegenwoordigers uit Rusland, Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada. Dat geeft de wedstrijd een boeiend, internationaal karakter."

Meer informatie over de 2001 ASPire Awards is te vinden op www.allaboutasp.org.

Over het ASP Industry Consortium
Het ASP Industry Consortium Group is een wereldwijde belangengroep die geformeerd is om de ASP-bedrijfstak te promoten. Tot de doelstellingen behoren het voorlichten van de markt, het promoten van 'best practices', het ontwikkelen van algemene definities binnen de branche en het fungeren als discussieforum en sponsoren van research. Informatie over het Consortium, waaronder een complete lijst van de leden, is beschikbaar op www.allaboutasp.org.

Voorzitter van het ASP Industry Consortium Nederland is Lindy Dragstra, Vice President Marketing van Multrix Benelux B.V., Archangelkade 17B, 1013 BE Amsterdam, tel: 020 - 5822 922, fax: 020 - 5822 911, e-mail lindy.dragstra@multrix.com.

Deel: ' Finalisten en jury 'ASPire Awards' bekend '
Lees ook