Financieel risico vakantiegangers door vergeten annuleringsverzekering


Vakantiegangers lopen financieel risico door annuleringsverzekering te vergeten

APELDOORN, 20160229 -- Nederlanders lopen onnodig financieel risico omdat zij vergeten na het boeken van een vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten, of doordat zij daarmee te laat zijn. Dat blijkt uit een recent marktonderzoek van Multiscope onder 1.016 respondenten in opdracht van Reisverzekering-direct.nl.

Annuleringsverzekering belangrijk
Hoewel 61,3 procent van de ondervraagden een annuleringsverzekering belangrijk vindt, vergeet ruim 16% deze verzekering af te sluiten. Opvallend is verder dat 68,2 procent van de respondenten niet weet dat je een annuleringsverzekering binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van een reis/vakantie moet afsluiten. Een minderheid van 23,5% kiest er voor om geen annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat je kan doen als je te laat bent met afsluiten, of als je een annuleringsverzekering vergeten hebt, lees je op: www.reisverzekering-direct.nl/annuleringsverzekeringen/persbericht-financieel-risico/

Annuleren door werkloosheid, scheiding of ziekte
Veel Nederlanders, vooral wanneer men schoolgaande kinderen heeft, boeken begin van het jaar de zomervakantie. In de tussentijd kan er van alles mis gaan waardoor een geplande vakantie geannuleerd moet worden, denk daarbij aan werkloosheid, scheiding, ziekte of overlijden van reizigers of personen in de naaste familie.

Annuleringsverzekering voorkomt financiële pech bij annulering
Een annuleringsverzekering biedt in dat soort situaties vooral financiële zekerheid. De verzekering zorgt voor een schadevergoeding wanneer je door een onverwachte (verzekerde) gebeurtenis je geboekte vakantie moet annuleren. De reisorganisatie brengt dan annuleringskosten in rekening. Tegen deze kosten kan je jezelf verzekeren. 

Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je met een annuleringsverzekering een vergoeding voor niet genoten reisdagen.

Meer informatie over het onderzoek lees je op: www.reisverzekering-direct.nl/annuleringsverzekeringen/persbericht-financieel-risico/


Deel: ' Financieel risico vakantiegangers door vergeten annuleringsverzekering '
Lees ook