Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

BZK: Financiële bijdrage aan Beste van Vlaanderen en Nederland

9 juli 1999
Staatssecretaris De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten om de financiële bijdrage aan de uitzending van het programma Beste van Vlaanderen en Nederland (BVN) te verhogen met 200.000 gulden voor 1999. Hierdoor kan de doorgifte van dit programma per satellietverbinding aan de Nederlandse Antillen en Aruba per 1 september aanstaande van start gaan.
BVN is een televisiestation dat Nederlandstalige uitzendingen maakt voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. De programmas worden aangeleverd door de Wereldomroep, de Nederlandse publieke omroepen, de Vlaamse VRT en de Nederlandse regionale omroepen. BVN zendt op dit moment dagelijks uit tussen 18.00 uur en 24.00 uur via de satelliet. De bedoeling is nu dat ook de doorgifte van dit programma in de Nederlandse Antillen en op Aruba mogelijk wordt. Ook wordt het dan mogelijk om het programma te verspreiden naar Canada en de Verenigde Staten.
BZK had al eerder 1,2 miljoen toegezegd (over drie jaar) en heeft nu een extra toezegging gedaan van 200.000 gulden voor 1999. Staatssecretaris Van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de Vlaamse regering leveren eveneens een belangrijke financiële bijdrage aan BVN.

Deel: ' Financiële bijdrage 'Beste van Vlaanderen en Nederland' '
Lees ook