Dienstenbond CNV

Financiële dienstverleners moeten geld premiespaarregeling niet in eigen zak steken
27-01-2003

Persbericht

Financiële dienstverleners (banken en verzekeraars) zijn niet bereid om afspraken met de CNV Dienstenbond te maken nu het fiscale voordeel van de premiespaarregeling is weggevallen.

CNV Dienstenbond-bestuurder Ike Wiersinga: Zij kiezen er voor de regeling af te schaffen. Dat betekent dat zij het geld dat zij anders kwijt zouden zijn, nu in eigen zak steken.

Voorbeelden van onwillige werkgevers zijn Achmea, UWV, de zorgverzekeraars. Zij zijn niet bereid met ons afspraken te maken over het

handhaven van de premiespaarregeling zonder fiscaal voordeel, of om het geld te oormerken voor andere bestemmingen. Dat is om drie redenen onverteerbaar en onverstandig:

1. Het is gereserveerd geld voor werknemers dat al dan niet zonder overleg wordt ingepikt.

2. In sommige gevallen is het ook nog arbeidsvoorwaardengeld.
3. En bovendien is het niet zo verstandig omdat het in het belang is van financiële dienstverleners dat zulke regelingen blijven bestaan. Zij verdienen hun boterham hiermee.

Gunstige uitzondering is de Rabobank. Daar is afgesproken dat er binnenkort overleg plaatsvindt om het gereserveerde geld op een andere manier aan de werknemers ten goede te laten komen. Wij gaan ervan uit dat ook andere financiële dienstverleners verstandig worden en hierover met ons willen overleggen, aldus Ike Wiersinga.

Voor nadere informatie:
Ike Wiersinga (bestuurder), tel: 06 2350 0986
Rina van der Werf (persvoorlichter), tel: 06 -2000 5272

Zoekwoorden:

Deel: ' Financiële dienstverleners moeten geld premiespaarregeling niet in e.. '
Lees ook