Ingezonden persbericht

Persbericht

Diverse titels:

* Finivlam maakt textiel brandvertragend.

* Finivlam: nieuw product tegen brandgevaar.
* Brandpreventie: Finivlam dooft vlammen/vuur.
* Finivlam: Vuur is er weg van.
Brandpreventie

Brandpreventie neemt over de hele wereld steeds meer aan belangrijkheid toe.

Grote branden met catastrofale afloop hebben onvermijdelijke verscherpte veiligheidsmaatregelen tot gevolg gehad.

Vloerbedekking, gordijnen en meubilair zijn zeer brandbaar en daardoor ook een van

de belangrijkste oorzaken van brand in kantoren, scholen, horecagelegenheden enz.

U kunt een brandalarm laten aanleggen of een eenvoudige rookmelder laten plaatsen,

maar dat beschermt uw meubilair niet tegen de vlammen. Finivlam kan uw interieur impregneren met een brandwerend middel zodat uw kostbare inrichting geen vlam

kan vatten, en het vuur niet om zich heen kan grijpen. De brand blijft beperkt tot

de oorzaak.

Toepassing

Finivlam kan worden toegepast op alle soorten natuurlijke en synthetische vezels. Het beschermt uw kostbare interieur tegen de gevolgen van brand en voorkomt dat een beginnende brand kan uitgroeien tot een uitslaande brand. Met Finivlam behandelde gordijnstof, tapijt of meubelstof kan geen vlam vatten en zal dus voorkomen dat het vuur om zich heen kan grijpen.

Wij behandelen bijvoorbeeld theatergordijnen, gordijnen in cafés maar ook vloerbedekking in feestzalen ed. Decoratiestoffen zoals kunstbloemen en druivenbladeren kunnen ook een behandeling krijgen met Finivlam.

Het aanbrengen

Finivlam mag uitsluitend worden verwerkt door daarvoor opgeleide specialisten. Het product wordt onder lage druk over het oppervlak verneveld. Tijdens de drogingsperiode van ongeveer 6 uur hecht het product zich aan de vezels en vormt een onzichtbare beschermlaag.De applicatie van Finivlam wordt in overleg uitgevoerd op lokatie of in onze werkplaats. Om een optimale brandvertragende werking te garanderen heeft Finivlam verschillende producten voor bijvoorbeeld katoen of kunstof. Bij katoen kan Finivlam in de vezel doordringen en van uit de vezel de stof beschermen bij het ontstaan van brand. Bij synthetische stoffen wordt Finivlam als onzichtbaar hulsje om de vezel heen gelegd.

De werking

Zodra de temperatuur als gevolg van vuur boven de 120 graden celcius stijgt worden de verschillende bestanddelen van de beschermlaag actief. Het product zorgt voor een koeling van het oppervlak waardoor een uitbreiding van de vlammen wordt voorkomen. Tevens wordt er uit de directe omgeving van de vezel zuurstof ontrokken, waardoor het vuur zal doven en geen verdere schade kan aanrichten.

Test

In Laboratorium

Het product is in de verschillende laboratoria uitgebreid getest volgens de ISO 6941 norm, BS 5438 norm, NEN 1722 norm en de DIN 5436 norm.

In de praktijk

In de praktijk zijn proeven uitgevoerd door de Noordwijkse en Katwijkse brandweer. Tevens werd Finivlam getest bij de brandweer in Soest. Hierbij werd behandelde en niet behandelde textiel gelijktijdig aangestoken. Het niet behandelde stuk textiel vatte direct vlam, terwijl het behandelde stuk zelfs na meer dan 60 seconden met een gasbrander te zijn bestookt nog niet wilde branden.

Conclusie

Conclusie van de Noordwijkse brandweer: Dit met Finivlam behandelde textiel brand echt niet. Katwijkse collega zei (gekscherend); "Over een jaar hebben wij geen werk meer".

Milieu

Finivlam voldoet aan de strengste eisen op het gebied van milieu. Het product is niet giftig en volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het geurloos, kleurloos, veroorzaakt geen irritaties en heeft een neutrale PH-waarde. Ook tast het kleuren en stoffen niet aan.

Garantie

Finivlam garandeerd de werking voor een periode van 5 jaar. U ontvangt na behandeling van ons een certificaat betreffende de brandwerendheid van de door ons behandelde vezel, alsmede garantiebepalingen en onderhoudsvoorschriften.

De afspraak

Finivlam kan in heel Nederland tapijt, meubelen en gordijnstof brandvertragend behandelen.

Voor nadere inlichtingen over de op kwaliteit en service geselecteerde vestiging

in uw regio kunt u contact opnemen met:

FINIVLAM

Postbus 428

2200 AK NOORWIJK

tel:071-3624403

fax:071-3629060

E-mail:finivlam@carlows.nl

www.carlows.nl/finivlam.htm

Deel: ' Finivlam maakt textiel brandvertragend '
Lees ook