SAMPO

Finse Sampo-Verzekeringsgroep breidt uit

Finse Sampo-Verzekeringsgroep breidt uit: Sampo Industrial verwerft AGF Duitsland

Frankfurt am Main, 9 juni 1999 - De Sampo-groep, Finlands grootste verzekeraar met een premievolume van 2,1 miljard DM (1,1 miljard Euro), breidt uit in Duitsland. De concerndochter Sampo Industrial Insurance N.V., statutair gevestigd in Rotterdam, neemt de duitse activiteiten over van de verzekeringsgroep AGF uit frankrijk waarin Allianz AG een meerderheidsparticipatie heeft. Het gaat hierbij om Allgemeine Feuer- und Unfallversicherungsgesellschaft (Allgemeine Feuer) en AGF Marine Aviation Transport (AGF-M.A.T.). De goedkeuring van de bevoegde instanties voor de overname moet nog verkregen worden, maar hiervoor verwacht men geen problemen.De koopprijs wordt niet bekend gemaakt.

'Deze acquisitie onderstreept het belang dat wij toekennen aan de Duitse verzekeringsmarkt in onze Europese groeistrategie', verklaart Eero Holma, Managing Director en Chief Executive Officer van Sampo Industrial Insurance N.V., die in 1998 met 73 medewerkers een premievolume van 115 miljoen DM (59 miljoen Euro) behaalde. Daarvan komen 40 miljoen DM (20,5 miljoen Euro) uit Duitsland, waar de Sampo Industrial tot nu toe met in totaal 25 medewerkers beschikte over een vestiging in Frankfurt en een onlangs geopend kantoor in Hamburg. De beide overgenomen eenheden maakten winst in 1998 en bieden werk aan 86 medewerkers op het hoofdkantoor voor Duitsland In Keulen en in de bijkantoren in Berlijn, Hamburg, Münster, Saarbrücken en München. De aankoop betekent op basis van de cijfers voor 1998 een groei van 92 miljoen DM (47 miljoen Euro) aan premie-inkomsten, d.w.z. een verdrievoudiging van de Duitse zaken van Sampo Industrial.

Volgens Jürgen Herrmann, directeur van de Duitse vestiging van Sampo Industrial, zorgen Allgemeine Feuer en AGF-M.A.T. voor een duidelijke verbreding van het klantenbestand en van het aanbod aan verzekeringsproducten en passen uitstekend in de bestaande activiteiten. Allgemeine Feuer is evenals Sampo Industrial vooral actief in de industriële brand-, bedrijfsschade-, technische, aansprakelijkheids- en andere bedrijfsverzekeringen. AGF-M.A.T. is gespecialiseerd in transportverzekeringen. De Sampo Industrial verstevigt zo haar positie als innovatieve industrieverzekeraar in Duitsland. Het bedrijf is bovendien vertegenwoordigd via vestigingen in Londen, Rotterdam en Antwerpen.

'Sampo Industrial was de ideale partner voor ons ', zegt Lothar Röger, directeur van AGF Duitsland. De strategieën op het gebied van de distributie van bedrijfsverzekeringen zijn nagenoeg identiek. Door het samenbrengen van de beide industriele brandportefeuilles en de bundeling van de verkoopkanalen ontstaat een aanzienlijke gemeenschappelijke portefeuille met ideale uitbreidingsmogelijkheden voor het productassortiment.

De Sampo-groep bestaat reeds 100 jaar als leidende finse industrieverzekeraar. Zij beschikt over een uitstekende solvabiliteit en een uitgebreide internationale know how voor haar underwritingactiviteiten. Naast de reeds genoemde vestigingen van Sampo Industrial is de Sampo groep vertegenwoordigd door honderd procent dochters in Warschau, Tallin en Riga. De Sampo Industrieförsäkring in Stockholm bedient de Scandinavische markten. In Rusland wordt gewerkt met vertegenwoordigingen in St-Petersburg en Moskou. Het aandeel Sampo heeft een notering aan de Beurs van Helsinki.

Contactpersonen:

Eero Holma, Sampo Industrial Insurance N.V., London Tel.: +44 171 208 8480, Fax: +44 171 208 8403, email: eero.holma@sampo.com

Frans van de Wiel, Sampo Industrial Insurance N.V., Rotterdam Tel.: +31 10 272 2842, Fax: +31 10 452 4403, email: frans.van.de.wiel@sampo.com

Jan de Jong, Sampo Industrial Insurance N.V., Rotterdam Tel.: +31 10 272 2860, Fax: +31 10 212 1000, email: jan.de.jong@sampo.com

09 jun 99 11:54

Deel: ' Finse Sampo-Verzekeringsgroep breidt uit '
Lees ook