Co-workx


FireEye en T-Systems bieden oplossing tegen cyberaanvallen

T-Systems breidt partnernetwerk in Europa verder uit

Vianen, 10 november 2014 - T-Systems en FireEye bieden samen een oplossing die organisaties beter beschermt tegen geavanceerde cyberaanvallen. De samenwerking richt zich op het opbouwen van een geavanceerd detectiesysteem, waarmee complexe cyberaanvallen veel sneller worden ontdekt dan via traditionele detectiesystemen. FireEye en T-Systems leve ren de oplossing als Managed Security Service aan hun Europese zakelijke klanten. Organisaties kunnen zichzelf hiermee snel en effectief beter beschermen tegen IT-spionage en cyberaanvallen.

Managed security service

De oplossingen van FireEye zijn een aanvulling op traditionele defensiesystemen, zoals firewalls en antivirusprogramma's, die onvoldoende in staat zijn gerichte aanvallen te weren. "Uit onderzoek van FireEye blijkt dat bij het reageren op inbraken, bedrijven gemiddeld 229 dagen gecompromitteerd werden. Met de nieuwe oplossing verhogen we de detectiesnelheid, waardoor de verdediging al binnen enkele minuten start", zegt Patrick de Goede van Eijk, Solution Expert Security van T-Systems Nederland. "Samen bieden we onze klanten niet alleen een tijdige waarschuwing, maar ook de mogelijkheid onmiddellijk de relevantie van aanvallen te achterhalen en gerichte tegenmaatregelen te treffen."

FireEye is een innovatieve leider op het gebied van cyber security. Alleen vorig jaar al identificeerden de experts elf zero-day aanvallen, veelal in standaard programmatuur zoals Internet Explorer en Adobe. "FireEye heeft de meerderheid van deze actieve zero-day aanvallen achterhaald en heeft veel moeite gedaan deze aan te pakken en op te lossen", zegt Maikel Thijssen, Channel Manager Benelux bij FireEye. "De samenwerking met T-Systems stelt ons in staat om een Managed Security Service, en dus een ongeëvenaarde bescherming tegen cyberaanvallen in Europa, te bieden."

Analyse van verdachte data in een veilige omgeving

Binnen het partnership vullen de FireEye-oplossingen het door T-Systems ontwikkelde security-portfolio 'Advanced Cyber Defense by Telekom' (ACD) aan. Dit portfolio is speciaal op basis van beveiligingseisen van grote internationale organisaties opgesteld. T-Systems regelt ook de integratie en de werking van oplossingen bij de klant, plus de monitoring en evaluatie van de diverse gebeurtenissen. Het platform komt tot zijn recht bij aanvallen die zich onder de radar van bedrijven voordoen, zoals bij namaak bestandsbijlagen in e-mails of bij malware, dat op websites is achtergelaten (drive-by downloads).

Een voorbeeld: experts isoleren verdachte e-mailbijlagen eerst en openen deze vervolgens binnen een gecontroleerde omgeving voor gedragsanalyse van het bestand. Het onderzoek naar bestanden en documenten vindt altijd plaats in een beschermde omgeving, waarin de werkomgeving zoals Apple, Windows, Java of Office gevirtualiseerd wordt. Indien er zich kritische beveiligingsincidenten voordoen, nemen de security experts van T-Systems de uitgebreide forensische analyse over, variërend van digitaal uitzoekwerk en malware-analyse tot de reconstructie van procedures en het veiligstellen van bewijsmateriaal.

Innovatiestrategie
De samenwerking is een nieuwe stap in de innovatiestrategie van T-Systems. Eerder dit jaar kondigde de ICT-dienstverlener de samenwerking aan met salesforce.com op het gebied van zakelijke cloud-oplossingen. Door geselecteerde partnerships aan te gaan, wil T-Systems haar positie in Europa verder versterken.

Over FireEye

FireEye heeft een speciaal ontwikkelde, virtual machine-gebaseerd securityplatform, dat organisaties en overheden real-time bescherming biedt tegen de volgende generatie cyberaanvallen. Deze zeer geavanceerde aanvallen omzeilen gemakkelijk traditionele defensies, zoals firewalls, IPS, antivirussen en gateways. Het FireEye Threat Prevention Platform levert real-time, dynamische bescherming zonder dat ondertekening nodig is om een organisatie tegen primaire dreigingen en tijdens de verschillende stadia van een aanval te beschermen. De kern van het FireEye-platform is een virtuele uitvoeringsmotor, aangevuld met dynamische informatie over dreigingen om cyberaanvallen in real-time te identificeren en te blokkeren. FireEye heeft meer dan 2.500 klanten in 65 landen, waaronder meer dan 150 bedrijven uit de Fortune 500.

Over T-Systems

T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 50.000 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2013 genereerde T-Systems circa 9,5 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG

Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 142 miljoen mobiele klanten, ongeveer 31 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 229.000 werknemers. In het boekjaar 2013 realiseerde de Groep 60,1 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2013).

Deel: ' FireEye en T-Systems bieden oplossing tegen cyberaanvallen '
Lees ook