First Solar modules “Made in EU” komen in aanmerking voor Italiaanse feed-in tariefpremie

VDE fabriekscertificaat voegt waarde toe aan commerciële PV-investeringen in Italië

ROME en MAINZ, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20110903 --

Zonnemodules geproduceerd door First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR) in hun fabriek in Frankfurt (Oder), Duitsland, voldoen aan de eisen voor een 10% feed-in tariefpremie in Italië na het doorlopen van een grondige fabrieksinspectie. Het bedrijf deelde dit vandaag mee.

Het nieuws volgt op een officiële fabrieksinspectiecertificatie door VDE, de Duitse associatie voor elektrotechniek, elektronica en informatietechnologie, op basis van de richtlijnen vastgesteld door de Italiaanse overheid als onderdeel van hun “Conto Energia 4” (CE4) feed-in tariefprogramma. Het CE4 beoogt het gebruik te stimuleren van componenten die zijn “gefabriceerd in Europa” met het programma, dat projecten die tenminste 60% lokale content bevatten beloont met een 10% premie boven de normale feed-in tarieven.

“Deze certificatie biedt een toegevoegde waarde aan onze klanten in Italië door het verhogen van de aantrekkelijkheid van investeringen in commerciële PV-systemen,” aldus Stephan Hansen, Vice President of Sales voor First Solar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “De certificatie valideert ook ons commitment aan fabricage in Europa, wat wereldwijd een van onze belangrijkste markten blijft.”

First Solar heeft sinds 2007 een fabricagevestiging voor hun innovatieve, thin-film zonnemodules in Frankfurt (Oder). Het bedrijf is momenteel bezig met het verdubbelen van de productiecapaciteit in de fabriek tot ongeveer 500 MW per jaar. First Solar heeft meer dan 1200 werknemers in Frankfurt (Oder) en meer dan 1400 in totaal in de Europese Unie en werd onlangs voor het tweede jaar op rij erkend als een 'Great Place to Work' door het Duitse Great Place to Work Institute.

Bovendien komen de meeste grondstoffen die First Solar gebruikt voor hun Duitse productie uit de Europese Unie.

First Solar modules hebben onlangs ook de IEC 61701 certificatie ontvangen, wat hun weerstand laat zien tegen corrosieve zoutnevel in kustgebieden. Alle First Solar modules zijn gedekt door een 25 jaars prestatiegarantie en het bedrijf biedt een brancheleidend, vooraf gefinancierd moduleverzamelings- en recyclingprogramma. Bovendien leidt de bronnen- en energie-efficiënte manier waarop First Solar modules worden geproduceerd tot een best-in-class energieterugwintijd en de kleinste koolstofvoetafdruk van alle commercieel verkrijgbare PV-technologieën.

Over First Solar, Inc.

First Solar fabriceert zonnemodules met geavanceerde halfgeleidertechnologie en is een van de grootste leveranciers van complete fotovoltaïsche (PV) systeemoplossingen. Het bedrijf biedt een economisch levensvatbaar alternatief voor de opwekking van energie uit fossiele brandstoffen. Van het gebruik van duurzame grondstoffen tot 'end-of-life' inzameling en recycling, is First Solar gericht op het creëren van waardegedreven oplossingen op basis van hernieuwbare energie, die het milieu beschermen en verbeteren. Ga voor meer informatie over First Solar naar www.firstsolar.com.

Voor investeerders in First Solar

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements). Deze uitspraken worden gedaan in overeenstemming met de 'safe harbor provisions' in paragraaf 21E van de Securities Exchange Act of 1934. De forward-looking statements in dit persbericht bieden geen garantie voor prestaties in de toekomst. Dergelijke uitspraken zijn onderhevig aan een aantal factoren, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de in de forward-looking statements genoemde resultaten. Het gaat hier onder andere om risico's die voortvloeien uit de activiteiten van het bedrijf, en die van invloed kunnen zijn op de producten van het bedrijf en op hun ontwikkeling en distributie, en om economische en concurrentiefactoren en belangrijke strategische relaties van het bedrijf en andere risico's, die uitgebreider worden beschreven in de registraties van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission. First Solar verwerpt elke verplichting om de forward-looking statements in dit persbericht bij te werken en tevens elke verplichting met betrekking tot de hierin beschreven bekendmakingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
First Solar—Europe
Brandon Mitchener of Pia Alina Lange
+49 (0) 6131 1443-399
media-emea@firstsolar.com
of
First Solar — Germany
Sebastian Fasbender
+49 (0) 3020 88942-30
media-germany@firstsolar.com
of
First Solar — USA
Alan Bernheimer of Melanie Friedman
+1 602-414-9361
media@firstsolar.com
of
First Solar Investors
Larry Polizzotto
+1 602-414-9315

LPolizzotto@firstsolar.com

Ticker_symbol NASDAQ:FSLR

Deel: ' First Solar modules goedgekeurd voor Italiaanse feed-in tariefpremie '
Lees ook