Fitland Hotel Dormylle in Mill eerste hotel in Europa met hoogtekamers


MILL, 20120613 -- Professioneel trainen inclusief een hoogtestage? Dat kan vanaf nu dicht bij huis en dicht bij een veelvoud aan trainingsfaciliteiten. De nieuwe hotelkamers van het Fitland Hotel Dormylle in Mill, die vanaf 15 juni in gebruik worden genomen, zijn uitgerust met een generator waarmee het percentage zuurstof in de lucht kan worden geregeld. Op de hotelkamers zijn de klimatologische condities zoals bijvoorbeeld hoog in de Alpen perfect na te bootsen.

Hoogtetraining
Hoogtetrainingen zijn vooral voor duuratleten beproefde methodes om het uithoudingsvermogen te vergroten en daarmee betere prestaties te behalen. Door een lagere luchtdruk op hoogte wordt de lucht dunner en bevat deze minder zuurstof.  Op zeeniveau is het zuurstofpercentage van de lucht rond de 21%, terwijl dat op een hoogte van 2.500 meter maar 15,5% is. Het belangrijkste effect van een langer verblijf op hoogte is dat het menselijk lichaam extra rode bloedlichaampjes aanmaakt. Deze rode bloedlichaampjes transporteren zuurstof vanuit de longen naar alle weefsels in het hele lichaam. Bij terugkeer naar zeeniveau kan er meer zuurstof getransporteerd worden, wat resulteert in een hoger uithoudingsvermogen.

Sleep high, train low
Recent onderzoek suggereert dat de beste resultaten van een hoogtetraining behaald worden bij leven (slapen) op 2.500 meter en trainen op een lagere hoogte dan 1.250 meter.  Het Fitland Hotel heeft hier direct voordelen ten opzichte van trainen in de bergen.  Het lage zuurstofniveau wordt ingesteld op de hotelkamer en zodra die verlaten wordt is er het zuurstofpercentage van iets boven zeeniveau. Er hoeft geen reis ondernomen te worden naar trainingsfaciliteiten in het dal, want deze zijn direct bij Fitland, buiten of in de omgeving (sportvelden, zwem- en schaatsbanen) aanwezig.

[Hoogtestage in Fitland Hotel Dormylle in Mill]


Hotel- en Wellnessfaciliteiten
Fitland Hotel Dormylle Mill wordt vanaf 15 juni uitgebreid met 15 hotelkamers. Al deze kamers zijn voorzien van het systeem waarmee het zuurstofpercentage kan worden ingesteld. Het totale hotel heeft na deze uitbreiding 60 hotelkamers. Uiteraard zijn er ook uitgebreide combinaties mogelijk met Sauna- en beautyresort de Wellnessboot, die op het zelfde terrein ligt.

Website: www.hoogtestage.nlDeel: ' Fitland Hotel Dormylle in Mill eerste hotel in Europa met hoogtekamers '
Lees ook