Ingezonden persbericht

Persbericht

Floraconcerten 2002: 'Hortus romanticus'
Hortus botanicus Leiden

Zondag 2 juni
Liederenrecital door Ken Gould en Jeroen Sarphati: Meine Liebe ist Grün

Het eerste Floraconcert van dit jaar zal worden gegeven door Ken Gould/bariton met begeleiding van Jeroen Sarphati op piano. Ken Gould vertolkt liederen die met prille voorjaarsliefde te maken hebben (Franz Schubert 'Frühlingsglaube, Robert Schumann 'Im wunderschönen Monat Mai') en hij bezingt de lente als de eerste bloemen na de winter weer verschijnen. Hij zingt over Fair Daffodils (Frank Bridge) en The Daisies (Samuel Barber) en ook de nachten komen aan bod in bijvoorbeeld Silent Noon van Ralph Vaughan Williams en Die Mainacht van Johannes Brahms. Een romantisch liederenrecital in de sfeervolle Oranjerie van de Hortus botanicus.

Ken Gould studeerde zowel wiskunde als muziek in Californië, vervolgde zijn muziekstudie in Madrid en Berlijn, en heeft onlangs een tweejarige studie Barokmuziek bij Max van Egmond aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam afgerond. Zowel hedendaagse als vroegere muziekgenres staan op zijn repertoire. Gould treedt vaker op met oude muziek ensembles zoals het Collegium Vocale Gent (o.l.v. Philippe Herreweghe) en als solist bij het hedendaagse muziek ensemble The Gene Carl Band. Hij maakte concertreizen door heel Europa en door Israël, Japan, Korea, en de Verenigde Staten. Hij heeft verschillende hoofdrollen in barokopera's in Nederland, België, en Frankrijk uitgevoerd in werken als Purcells The Fairy Queen, Blows Venus & Adonis en een Nederlandstalige productie van Händels Apollo & Daphne. De meest recente van de verschillende cd's waarop Ken te horen is betreft joodse barokmuziek.

Jeroen Sarphati studeerde piano bij Jan Wijn en liedbegeleiding bij Rudolf Jansen aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1997 won hij de Vriendenkrans van het Concertgebouw met Valerie Guillorit. Hij trad op in de Opera de la Monnaie in Brussel, de Hermitage in St. Petersburg, en het Concertgebouw te Amsterdam. Hij geeft regelmatig concert als liedbegeleider en werkte met onder anderen Elly Ameling, Marcel Reijans, Maarten Koningsberger en Xenia Meijer. Onlangs bracht hij een CD uit met de bariton Samuel Zünd.

Floraconcert 2002 - Zondag 2 juni

'Meine Liebe ist Grün'
Liederenrecital door Ken gould/bariton met begeleiding van Jeroen Sarphati/piano.

Datum
zondag 2 juni

Aanvang
14.30 uur

Waar
Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden

Kaarten
8,- euro (incl. entree hortus botanicus)

Voorverkoop
start vanaf 1 mei 2002.

Waar
Hortus botanicus Leiden

Adres
Rapenburg 73, Leiden

Tel.
071 527 7249
www.hortusleiden.nl

Aan de redactie: Voor meer informatie over dit bijzondere programma kunt u contact opnemen met: Prof. Dr. Pieter Baas, wetenschappelijk directeur van het Nationaal Herbarium vestiging Leiden: 071 527 3526 of baas@nhn.leidenuniv.nl Informatie over Ken gould en Jeroen Sarphati kunt u ook nazoeken op: https://www.kengould.com Foto's van Ken Gould en Jeroen Sarphati zijn digitaal beschikbaar en op te vragen via: veen@hortus.leidenuniv.nl

Leiden, 23 mei Stans van der Veen - Publiek en Informatie Hortus botanicus Leiden

Stans van der Veen
Hortus Botanicus - Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl

Deel: ' Floraconcerten 2002 'Hortus romanticus' Hortus botanicus Leiden '
Lees ook