FLOWSERVE CORPORATION

Flowserve Verwerft Econ Services Europees Klepreparatiebedrijf

Dallas, 15 februari /PRNEWSWIRE/ - Flowserve Corporation (NYSE: FLS) heeft ECON Services B.V., een particuliere Nederlandse onderneming op het gebied van industriële klepservice- en reparatie, overgenomen. De voorwaarden van de transactie zijn niet onthuld. In 1999 realiseerde ECON inkomsten van ongeveer US$ 6,5 miljoen, uitgedrukt in de huidige valutakoers.

ECON's bedrijfsoperaties behelzen een primaire klepservice- en reparatiefaciliteit in Rotterdam en een kleinere satellietfaciliteit gelokaliseerd tussen Rotterdam en Antwerpen. De combinatie van deze activiteiten met plaatselijke Flowserve-faciliteiten zal het vermogen van Flowserve vergroten om omvangrijke klepservice- en reparatiecontracten af te sluiten. Deze zouden gepland stilstandsonderhoud van grote installaties kunnen omvatten, evenals andere grootschalige kleponderhoudscontracten.

'Deze overname zal Flowserve helpen om zijn marktaandeel in belangrijke mate te vergroten waar het gaat om de service en reparatie van grote industriële kleppen in het noordwesten van Europa', aldus C. Scott Greer, Flowserve President & Chief Executive Officer. En hij vervolgt: 'Hierdoor krijgen we toegang tot nieuwe klanten en aanvullende mogelijkheden voor klepreparatieverkoop. Deze acquisitie van een dergelijke kwaliteitsservice en reparatie-organisatie zoals door ECON wordt vertegenwoordigd, maakt deel uit van onze totaalstrategie om ons servicebedrijf in het algemeen en onze klepreparatie- en reparatiebusiness in het bijzonder uit te breiden'.

In overeenstemming met zijn strategie om een klepservice- en reparatiebedrijf op te bouwen ter completering van zijn volledige assortiment centrifugale pompreparatiecapaciteiten, voltooide Flowserve begin januari de US$ 100 miljoen overname van de in Houston gevestigde Innovative Valve Technologies, Inc., ofwel Invatec, een onderneming die over klepreparatie-expertise beschikt. In 1999 kocht Flowserve ARS Lokeren N.V., een Belgische onderneming, ZAR Beheer B.V. in Nederland, en R&C Valve Service, Carson, Californië. Deze zijn alle gespecialiseerd in de service en reparatie van industriële kleppen.

Flowserve Corporation behoort wereldwijd tot de meest vooraanstaande leveranciers van industriële stromingsbeheerdiensten. De onderneming is actief in 28 landen, behaalde in 1999 een omzet van $ 1,1 miljard en heeft ongeveer 7000 medewerkers in dienst. Het productiepakket omvat technologisch aangepaste pompen voor procesindustrieën, mechanische precisieafdichtingen, geautomatiseerde en handbediende kwartslagkleppen, regelkleppen en klepaandrijvers, en de onderneming levert een reeks van gerelateerde stromingsbeheerdiensten.

Nadere informatie over Flowserve Corporation kan worden verkregen door de Web-site van de onderneming te bezoeken: www.flowserve.com

SAFE HARBOR STATEMENT: Dit nieuwsbericht bevat verschillende toekomstgerichte verklaringen, inclusief veronderstellingen ten aanzien van de marktomstandigheden, bedrijfsoperaties en resultaten van Flowserve op de langere termijn. Deze verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen en onderhevig aan aanzienlijke risico's en onzekerheden en worden gedaan krachtens safe harbor bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Tot de vele factoren die er de oorzaak van kunnen zijn dat feitelijke resultaten materieel kunnen verschillen van toekomstgerichte verklaringen behoren de volgende. Verdere wijzigingen in het reeds concurrerende milieu voor de producten van de onderneming of reacties van de concurrentie op de Flowserve-strategieën; het vermogen van de onderneming om IDP en Invatec te integreren in de bestaande management- en bedrijfsoperationele structuur; politieke risico's of handelsembargo.s met invloed op belangrijke landelijke markten; de gezondheid van de olie-, chemische en elektriciteitsindustrieën; economische beroering in gebieden buiten de Verenigde Staten; aanhoudende economische groei in de Verenigde Staten; onvoorziene moeilijkheden/kosten of verminderde voordelen geassocieerd met de implementatie van het 'Flowserver' bedrijfsproces-verbeteringsinitiatief van de onderneming, waaronder toepassing van software; de invloed van het 'Jaar 2000' computerprobleem; en de toerekening van aanzienlijke uitgaven geassocieerd met aanpassingen om de gecombineerde faciliteiten en andere capaciteiten van de onderneming op één lijn te brengen met de bestaande bedrijfsstrategieën en .condities inclusief, zonder beperking, de uitgaven die worden opgelopen als gevolg van de herstructurering van de bedrijfsoperaties om de IDP-faciliteiten in het geheel op te nemen, en de financieringskosten die worden aanvaard als gevolg van de overname van IDP.

Contactpersoon: Crystal C. Bell van Flowserve Corporation, +1 972-443-6557

Web-site: https://www.flowserve.com/ (FLS)

17 feb 00 11:19

Deel: ' Flowserve verwerft reparatiebedrijf Econ Services '
Lees ook