Ingezonden persbericht


FM Connector verbetert integratie tussen FileMaker en Microsoft-producten

Dankzij XML wordt grenzeloze gegevensuitwisseling tussen FileMaker en Microsoft mogelijk

Utrecht, 20 februari 2003 -- Vandaag toont FileMaker-ontwikkelaar STB Research de FM Connector tijdens de FileMaker-ontwikkelaarsbijeenkomst. STB is leverancier van FileMaker Pro-gebaseerde oplossingen. FM Connector is een gereedschap dat het mogelijk maakt om Windows-toepassingen te integreren met FileMaker-toepassingen.

Microsoft-gebaseerde toepassingen die gebruik maken van Visual Basic of ASP (Active Server Pages), maar ook alle andere software die hun Application Programmable Interface (API) beschikbaar stellen, kunnen gebruik maken van de FM Connector. Met FM Connector is het mogelijk om bijvoorbeeld gegevens uit de FileMaker-database te integreren met Outlook of met een management informatie-gereedschap als FMC-Pivot.

FM Connector gebruikt de XML (eXtensible Markup Language) mogelijkheden van FileMaker Pro 6, waardoor grenzeloze gegevensuitwisseling mogelijk is. De brede ondersteuning van de XML-standaarden, betekent dat FileMaker kan integreren en gegevens kan uitwisselen met alle overige toepassingen die XML ondersteunen.

FileMaker Component Developer Network
STB Research heeft naast FM Connector, gelijktijdig het FileMaker Component Developer Network (FMCDN) opgericht. Dit speciale netwerk heeft als doel ontwikkelaars en klanten ondersteuning te bieden op het gebied van:
- gratis software voor ontwikkelaars

- voorbeelden van toepassingen

- broncode

- certificering en logo's

- technische ondersteuning

- internetwinkel

- forum en meest gestelde vragen

Meer informatie is te vinden op www.fmcdn.com.

FM Connector is, in samenwerking met Datavations, ontwikkeld door STB Research. In Nederland gebruiken organisaties als Start Kans en de Nationale Postcodeloterij toepassingen die gebruik maken van de FM Connector.

STB Research B.V.
STB Research is een volledige dochter van STB Automatisering & Advies B.V. en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve producten. STB Automatisering & Advies is in 1992 is opgericht en heeft haar vestiging in Houten. Partnerorganisatie Datavations is gevestigd te Chicago (Verenigde Staten). STB Automatisering & Advies biedt op FileMaker-gebaseerde oplossingen voor alle bedrijfsprocessen.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen, waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl. Klantverhalen zijn te vinden op www.filemaker.nl/customers.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65

Deel: ' FM Connector verbetert integratie tussen FileMaker en Microsoft-prod.. '
Lees ook