FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: Naleving van CAO supermarkten prioriteit

Leden van FNV Bondgenoten bij de supermarkten vinden het vooral belangrijk dat hun CAO wordt nageleefd. Dat is de uitkomst van ledenvergaderingen deze week. Jos Brocken, bestuurder van FNV Bondgenoten; 'Er is veel mis op dit gebied. Maar als er ruimte is voor een prijzenslag tussen de supermarkten, dan moet er ook voldoende ruimte zijn voor een goede CAO. Ik kan me niet voorstellen dat de prijzenslag wordt betaald uit de portemonnee van de werknemers. Tijd voor goede afspraken dus'.

Het niet naleven van de CAO is een groot probleem in de 7.000 supermarkten in ons land. 'Er komen hierover veel vragen bij FNV Bondgenoten binnen', zegt Brocken. Bijvoorbeeld over het toepassen van atv-dagen, betaling van toeslagen, werktijden en veiligheid van de medewerkers.

Verder vraagt FNV Bondgenoten, zoals afgesproken in het Centraal Akkoord, een loonsverhoging van 2,5 procent per 1 april met daarnaast een eenmalige uitkering van 1 procent van het jaarinkomen met een minimum van 250 euro en een vaste eindejaarsuitkering van 2 procent. Ook pleit de bond voor een nieuw loongebouw op basis van de nieuwe functiewaardering.

In februari starten de onderhandelingen voor de nieuwe CAO supermarkten. De nieuwe CAO, die moet ingaan op 1 april 2003, geldt voor circa 200.000 werknemers.

Meer informatie:
Jos Brocken, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-22973943 Ingrid van den Berg, voorlichting FNV Bondgenoten,
030-2738478/06-51405832

29 jan 03 12:46

Zoekwoorden:

Deel: ' FNV Bondgenoten Naleving van CAO supermarkten prioriteit '
Lees ook