FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: sociaal plan centrale slagerijen AH Groenlo

FNV Bondgenoten heeft vanmorgen een principe-akkoord voor een sociaal plan bereikt voor de overname van de centrale slagerijen van Albert Heyn in Groenlo. De overname door Sturco heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. In het plan zijn verder afspraken gemaakt over de beloning en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Vanmiddag om 15.00 vergaderen de leden van FNV Bondgenoten over het voorstel.

Sturco heeft zich bereid verklaard om alle personeel met een aanstelling voor onbepaalde tijd en personeel met een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste baan van Albert Heyn over te nemen. Voor de medewerkers met een tijdelijk contract zal Sturco werk zoeken in Groenlo of een van de andere vestigingen. De overname door Sturco betekent dat het personeel voortaan onder de CAO voor de Vleessector valt. Om de verschillen met de huidige, eigen CAO te overbruggen zijn nadere afspraken gemaakt over het loon en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo blijven de gunstigere regelingen ten aanzien van werktijden, ploegentoeslagen en reiskosten uit de huidige CAO gehandhaafd. Voor de overige 'plus'-regelingen is een eenmalige bruto afkoopsom overeengekomen, die afhankelijk van de lengte van het dienstverband kan variëren van fl 10.000 (minder dan een jaar) tot fl 26.000 (meer dan 5 jaar). Ten aanzien van de loonschalen -die onder de huidige CAO hoger liggen dan in de Vlees-CAO- is overeengekomen dat werknemers die het maximum van de huidige loon-periodiek hebben bereikt, deze behouden. Voor werknemers die nog 'groei-perspectieven' hebben is overeengekomen dat zij 2/3 van hun toekomstige mogelijkheden meenemen naar Sturco.

Meer informatie:
Willem Noordman, Bestuurder FNV Bondgenoten, telefoon 06-22518746 Michel van der Maas, Voorlichter, telefoon (030) 2738478 of 06-22528666.

16 feb 00 15:30

Deel: ' FNV Bondgenoten sociaal plan centrale slagerijen AH Groenlo '
Lees ook