FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten steunt juridische stappen tegen Lan Alyst

FNV Bondgenoten ondersteunt gerechtelijke stappen tegen Lan Alyst met actie

Aanstaande woensdag gaat een aantal werknemers van het softwarebedrijf Lan Alyst in Sassenheim proberen het bedrijf via de kantonrechter te dwingen hun achterstallig loon en premies uit te betalen. FNV Bondgenoten ondersteunt dit initiatief en roept andere werknemers van Lan-Alyst op bij de zitting aanwezig te zijn.

Lan Alyst weigert het loon uit te betalen van 58 werknemers die momenteel op non-actief staan wegens een overname van het noodlijdende bedrijf door Melridge Detachering. De directie van Lan Alyst wil de lonen pas uit betalen als FNV Bondgenoten akkoord gaat met het sociaal plan. FNV Bondgenotenbestuurder Marisca Steur vindt dat chantage: 'Lan Alyst moet die lonen uitbetalen, punt. Het sociaal plan staat daar los van'.

De groep werknemers die woensdag via justitie gaat proberen alsnog haar loon te krijgen, is niet aangesloten bij Bondgenoten. Marisca Steur: 'Wij begrijpen dat zij zelf juridische stappen tegen de directie zetten, maar wij zitten ondertussen ook niet stil. Gezien de financiële situatie van Lan Alyst hebben wij namens onze leden het faillissement van het bedrijf aangevraagd. Ook voor Melridge Detachering hebben we een faillissementsaanvraag ingediend. Meldridge is onze ogen namelijk ook betalingsplichtig.

Na het stuklopen van de onderhandelingen over een sociaal plan een maand geleden, voerde FNV Bondgenoten ook al actie tegen het dreigende ontslag van de 58 werknemers en het niet uitbetalen van de lonen bij Lan Alyst. In totaal werken bij Lan Alyst zo'n 200 mensen.

Deel: ' FNV Bondgenoten steunt juridische stappen tegen Lan Alyst '
Lees ook