FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: Zet Aida voorlopig in de ijskast

FNV Bondgenoten heeft in een brief NS topman Veenman gevraagd Aida voorlopig in de ijskast te zetten. De reorganisatie onder het niet-rijdend personeel bij NS, bekend onder de naam Aida, kost 1240 arbeidsplaatsen. Andries van den Berg, bestuurder FNV Bondgenoten: 'Aida lijkt teveel op een haastig op touw gezette onzorgvuldige operatie, die bij doorvoering, de kwaliteit van de producten van de NS zal schaden, aan het nut van de operatie wordt ernstig getwijfeld'. Volgens FNV Bondgenoten moet NS beter onderzoeken wat de financiële problemen zijn en welke oplossingen daarbij horen. Tot die tijd moet Aida in de ijskast.

Andries van den Berg: 'Met de Aida operatie maakt de NS-directie opnieuw de vergissing een ingrijpende reorganisatie door te voeren, zonder draagvlak te creëren bij het betrokken personeel'. Van den Berg waarschuwt de NS: 'Bij het project Bestemming Klant leidde een zelfde gebrek aan draagvlak tot enorm veel arbeidsonrust. NS zou hier van geleerd moeten hebben dat het van essentieel belang is dat de onderneming communiceert met het personeel over de financiële problemen en de noodzakelijke maatregelen'.

Daarnaast heeft FNV Bondgenoten er geen begrip voor dat NS kiest voor gedwongen ontslagen. Het is zuur dat gewone NS-werknemrs nu slachtoffer worden van de geldverslindende projecten van de afgelopen jaren die uiteindelijk niets hebben opgeleverd.

De afgelopen maanden heeft NS in drie fases bekend gemaakt dat er totaal 1240 arbeidsplaatsen komen te vervallen van de totaal 6500.

Meer informatie:
Andries van den Berg, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-22973930

25 feb 03 15:35

Zoekwoorden:

Deel: ' FNV Bondgenoten Zet Aida voorlopig in de ijskast '
Lees ook